Magistratii ÎCCJ au respins recursul formulat de DNA împotriva deciziei Curtii de Apel Bucuresti în dosarul DGIPI. Cei trei inculpati vor fi cercetati în continuare în stare de libertate.

Sedinta de judecata a durat aproximativ zece ore, timp în care au fost audiati fostul sef al Directiei, Cornel Serban, fostul sef Operatiuni DGA, Petru Pitcovici, si omul de afaceri Gabriel Popoviciu. Cei trei inculpati s-au declarat nevinovati si au respins acuzatiile aduse de procurori.

În cadrul audierilor de la instanta suprema, fostul sef Serviciu Operatiuni din cadrul Directiei Generale Anticoruptie, Petru Pitcovici, a sustinut ca nu a intervenit niciodata pe lânga lucratrorul DNA, Ioan Motoc, denuntatorul în acest caz, sa dea o solutie favorabila sau sa dispuna neînceperea urmaririi penale fata de Gabriel Popoviciu, în dosarul în care este cercetat pentru afaceri ilegale. La rândul sau, fostul sef DGIPI, Cornel Serban, a recunoscut ca a facilitat o întâlnire între omul de afaceri si lucratorul DNA, care era delegat sa instrumenteze dosarul sau. De asemenea, Serban si-a asumat întreaga raspundere pentru ca a pomenit numele unor persoane cu functii importante în stat, în cadrul discutiilor purtate cu persoanele implicate în acest scandal. Reamintim ca fostul sef DGIPI s-a folosit si de numele presedintelui Traian Basescu. Saptamâna trecuta, seful statului a condamnat acest lucru, declarându-se dezamagit ca un ofiter superior a încercat sa-i foloseasca numele pentru a face trafic de influenta.

Sursa: Radio România Actualitati