Instanta suprema a amânat pentru 1 aprilie judecarea recursului înaintat de procurori la decizia Curtii de Apel de a respinge cererea de arestare a celor trei persoane implicate în dosarul Baneasa.

Decizia de amânare a fost luata pentru studierea dosarului si a motivelor recursului prezentate astazi de procurori.

În motivarea respingerii masurii de arestare preventiva, judecatoarea Viorica Costiniu a aratat saptamâna trecuta ca procurorii DNA nu ar fi adus probe concludente. În acest dosar, omul de afaceri Gabriel Popoviciu este acuzat de complicitate la infractiunea de abuz în serviciu în legatura cu transferul de proprietate al unui teren din zona Baneasa.

A mai fost ceruta arestarea lui Cornel Serban, fostul sef al DGIPI, si a lui Petre Pitcovici de la DGA a aceluiasi minister. Cei doi sunt acuzati de favorizarea infractorului.

În acelasi dosar este urmarit penal si Nicolae Alecu, fost rector al Universitatii de Stiinte Agronomice din Bucuresti pentru abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecinte deosebit de grave.

Potrivit procurorilor, în perioada 2000-2003 Nicolae Alecu împreuna cu alte persoane din cadrul universitatii au beneficiat de sprijinul interesat al lui Gabriel Popoviciu si în baza unui contract încheiat cu încalcarea legii au facut posibil transferul unui teren de peste 200 de ha. din domeniul public al statului la o firma controlata de Gabriel Popoviciu. Pentru Nicolae Alecu nu a fost ceruta arestarea preventiva.

 

Sursa: Radio România Actualitati