Camera Deputatilor a aprobat, prin Hotarârea nr. 10/2008, tarifele care vor fi percepute, în 2009, pentru publicarea actelor în Monitorul Oficial, Partile I-VII

Hotarârea Camerei Deputatilor nr. 10/2008  a fost publicata în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 667, de vineri, 26 septembrie 2008.

Tarifele prevazute de hotarâre se mentin, în mare parte, aceleasi cu cele stabilite anul trecut prin Hotarârea Camerei Deputatilor nr.17/2007.

Astfel, pentru pierderi de acte, schimbari de nume, citatii emise de instantele judecatoresti, publicate în Partea a III-a a Monitorului Oficial, se va încasa o taxa de 20 de lei pentru o pagina de manuscris (2000 de semne, inclusiv spatiile).

Tot pentru acte publicate în Partea a III-a a Monitorului, cum ar fi citatii la care numarul persoanelor este mai mare de 1, ordonante ale judecatoriei privind pierderea, sustragerea sau distrugerea cecului ca instrument de plata, a cambiei si a biletului la ordin, se va aplica o taxa de 70 lei pentru pagina de manuscris.

Publicarea extrasului-cerere pentru dobândirea sau renuntarea la cetatenia româna, se va taxa, conform hotarârii, cu suma de 90 lei pentru un anunt.

Pentru publicarea integrala sau în extras a încheierilor judecatorului delegat pentru autorizarea constituirii societatilor comerciale si de înmatriculare a acestora, precum si publicarea încheierilor de rectificare, în extras, se va percepe o taxa de 31,5 lei pentru o pagina de manuscris.

De asemenea, publicarea celorlalte acte prevazute de Legea 31/1990 privind societatile comerciale se va taxa cu suma de 100 lei pentru o pagina de manuscris.

Hotarârea prevede, de asemenea, o taxa de 31,5 lei pentru o pagina de manuscris în cazul publicarii încheierii judecatorului delegat de înmatriculare a societatii cooperative.

Mai mult, pentru publicarea celorlalte acte prevazute de Legea nr. 1/2005 privind organizarea si functionarea cooperatiei , se va percepe o taxa de 100 lei pentru o pagina de manuscris.

Sursa:Avocatnet.ro