Institutul National al Magistraturii (INM) a afisat la sfârsitul saptamânii trecute rezultatele obtinute de candidatii pentru admiterea în magistratura, la testul grila

Doar 219 candidati, dintre cei 2623 de înscrisi, au luat note de trecere la examenul de verificare a cunostintelor juridice, sustinut în data de 31 august. Testul grila are un caracter eliminatoriu si a cuprins întrebari din materia dreptului civil, dreptului procesual civil, dreptului penal, dreptului procesual penal.

Plenul CSM a modificat, anul acesta, Regulamentul privind concursul de admitere la INM, astfel încât, un candidat este admis în a doua etapa a concursului, doar daca a obtinut la testul eliminatoriu de tip grila un punctaj de 70 de puncte, si nu unul de 80 de puncte, cum era necesar pâna acum.

Candidatii respinsi pot depune contestatii la punctaj pâna astazi, inclusiv, mâine urmând a fi afisate rezultatele finale.

Urmatoarea proba din cadrul concursului de admitere, va avea loc joi, 11 septembrie, si va consta în verificarea rationamentului logic. În perioada 12-21 septembrie, candidatii vor sustine un interviu.

Nota finala obtinuta la concurs va fi calculata astfel: suma notelor de la fiecare dintre cele 3 probe, în raport cu urmatoarea pondere: proba eliminatorie tip grila 75%, proba de verificare a rationamentului logic 15% si interviul 10%.

Totodata, examenul psihologic va fi format dintr-un interviu în fata unui psiholog desemnat de CSM, si nu în fata unei comisii. Rezultatele vor fi concretizate într-un raport care va cuprinde profilul psihologic al fiecarui candidat, precum si calificativul „Admis” sau „Respins”.

Anul acesta, pentru auditorii de justitie, este disponibil un numar de 160 de locuri, dintre care 60 de locuri pentru judecatori si 100 de locuri pentru procurori. Pe lânga acestea, vor fi scoase la concurs si 5 posturi de personal de specialitate juridica asimilat judecatorilor si procurorilor din cadrul aparatului propriu al Consiliului Superior al Magistraturii.


Sursa:Avocanet.ro