Institutul National al Magistraturii (INM) a anuntat organizarea unui stagiu de pregatire despre proprietatea intelectuala, organizat de Ambasada S.U.A., în perioada 21-24 octombrie

Stagiul avand ca tema „Aspecte civile, penale si administrative ale protectiei drepturilor de proprietate intelectuala, se va desfasura la sediul Oficiului American pentru Inventii si Marci (United States Patent and Trademark Office) din Alexandria (Virginia, in apropiere de Washington D.C.).

Stagiul de pregatire se adreseaza judecatorilor specializati în solutionarea cauzelor de proprietate intelectuala care îsi desfasoara activitatea în cadrul tribunalelor, curtilor de apel si Înaltei Curti de Casatie si Justitie.

Toate cheltuielile aferente participarii la stagiu (transport international, viza, cazare si masa) se suporta de catre participanti.

Judecatorii interesati sunt rugati sa transmita la Institutul National al Magistraturii, pe fax sau email, un CV în limba engleza si o scurta descriere a responsabilitatilor din care sa rezulte specializarea în solutionarea cauzelor de proprietate intelectuala.

Având în vedere faptul ca stagiul se va desfasura în limba engleza, fara posibilitatea de interpretare, foarte buna cunoastere a limbii engleze de catre participanti reprezinta o conditie obligatorie.

Pentru acest stagiu este alocat un loc iar în cazul depunerii mai multor candidaturi, selectia judecatorului participant va fi realizata de Ambasada SUA.

La solicitarea INM, termenul limita pâna la care pot fi depuse candidaturile de participare a fost prelungit de la 5 septembrie la 8 septembrie 2008.

 

Sursa:INM-lex.ro