Comisiile senatoriale au eliminat taxa de poluare pentru autovehicule instituita prin OUG nr. 50/2008 si au decis returnarea sumelor încasate de catre stat

Comisia pentru Administratie Publica, Organizarea Teritoriului si protectia Mediului si Comisia pentru buget, finante, activitate bancara si piata de capital, ale Senatului, au votat favorabil, ieri, raportul de admitere a Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 50/2008 pentru instituirea taxei de poluare pentru autovehicule.

Cele doua comisii au eliminat articolele 1-10 din actul normativ emis de Guvern si au stabilit restituirea integrala a sumelor rezultate atât din încasarea taxei de prima înmatriculare, în perioada 1 ianuarie 2007-30 iunie 2008, cât si din taxa de poluare pentru autovehicule, încasate începând cu 1 iulie 2008, data intrarii în vigoare a OUG nr. 50/2008.

Sumele vor fi restituite integral de la bugetul de stat si vor fi actualizate cu indicele de inflatie, conform unui alt amendament adoptat.

Raportul celor doua comisii va fi supus dezbaterii si votului în Plenul Senatului. Proiectul va fi trimis si la Camera Deputatilor, care este for decizional.

Sursa:Avocatnet.ro