În Monitorul Oficial nr. 163 din 26 martie 2013 a fost publicat Ordinul nr. 353/2013 al ministrului Finanţelor Publice privind desemnarea biroului central de legătură responsabil pentru schimbul de informaţii privind cooperarea administrativă în domeniul fiscal între statele membre ale Uniunii Europene.

În cadrul actului normativ se arata:


Timp de 10 zile puteti evalua GRATUIT continutul Bibliotecii Legislative Legalis 2.0. Legislatie consolidata, Jurisprudenta romaneasca si europeana, Doctrina, Reviste online, Bibliografie


Se desemnează Serviciul schimb internaţional de informaţii din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală – Direcţia generală de informaţii fiscale ca birou central de legătură pentru schimbul de informaţii privind cooperarea administrativă în domeniul fiscal între statele membre ale Uniunii Europene, denumit în continuare Biroul central de legătură.

Biroul central de legătură este responsabil şi de contactele cu Comisia Europeană. În acest scop, Biroul central de legătură transmite Comisiei Europene toate informaţiile, datele şi statisticile prevăzute la titlul VII1 „Cooperarea administrativă în domeniul fiscal“ din Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Pentru a asigura transmiterea şi/sau primirea pe cale electronică a informaţiilor între autoritatea competentă din România şi birourile centrale de legătură din alte state membre, precum şi a informaţiilor cu Comisia Europeană, Biroul central de legătură este conectat la reţeaua CCN.

Cheltuielile determinate de conectarea Biroului central de legătură la reţeaua CCN şi pentru asigurarea aplicaţiilor informatice necesare pentru transmiterea pe cale electronică a informaţiilor de la Biroul central de legătură către statele membre şi către Comisia Europeană se suportă din bugetul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.