Publicata in M.Of. 253/2011, OUG  35/2011 este menita, printre altele, sa aduca precizari pentru o intelegere mai clara a termenilor cuprinsi in Art. 1 alin. (3) din OG 80/2001 privind stabilirea unor normative de cheltuieli pentru autoritatile administratiei publice si institutiile publice.

Va prezentam Art. 1 din OG 80/2001 in forma sa consolidata/actualizata, asa cum poate fi vizualizat in Biblioteca Legislativa online Legalis 2.0:

Timp de 14 zile puteti testa GRATUIT tot continutul Bibliotecii Legislative Legalis 2.0. Legislatie consolidata, Jurisprudenta romaneasca si europeana, Doctrina, Reviste online, Bibliografie

„OG 80/2001 ….Art. 1

(1) Prin prezenta ordonanţă se stabilesc normative de cheltuieli pentru autorităţile administraţiei publice şi instituţiile publice, indiferent de modul de finanţare a activităţii acestora.

(2) Normativele de cheltuieli privesc: acţiunile de protocol; dotarea cu autoturisme şi consumul de carburanţi, precum şi costurile pentru convorbiri telefonice.

(3) Cheltuielile de natura celor care fac obiectul prezentei ordonanţe, cuprinse în bugetele Administraţiei Prezidenţiale, Parlamentului, Cancelariei Primului-Ministru, Secretariatului General al Guvernului şi instituţiilor din domeniul apărării ţării, ordinii publice şi siguranţei naţionale, se stabilesc prin normative proprii.

(4) Instituţiile publice finanţate integral din venituri proprii pot stabili normative proprii de cheltuieli de natura celor care fac obiectul prezentei ordonanţe, cu aprobarea ordonatorului principal de credite.

modificat de
Ordonanţă de urgenţă nr. 35/2011 – pentru stabilirea unor măsuri în domeniul realizării programelor de interes public sau social, al îndeplinirii obligaţiilor fiscale şi al funcţionării optime a instituţiilor statului, precum şi pentru aplicarea unitară a dispoziţiilor legale din 30 martie 2011, M. Of. 253/2011 ;

Nota pentru Art. 1 :

Conform art. IV din Ordonanţa de Urgenţă nr. 35/2011, în cuprinsul alin. (3) din prezentul articol, sintagma „cheltuielile de natura celor care fac obiectul prezentei ordonanţe“ se referă la categorii de cheltuieli, iar nu la tipuri de acţiuni şi sintagma „normative proprii“ se referă la actul administrativ al ordonatorului principal de credite al instituţiilor prevăzute.

Timp de 14 zile puteti testa GRATUIT tot continutul Bibliotecii Legislative Legalis 2.0. Legislatie consolidata, Jurisprudenta romaneasca si europeana, Doctrina, Reviste online, Bibliografie