Conform unui comunicat de presa emis de Consiliul Concurentei, acesta a sanctionat compania Asesoft Distribution cu 3,18 milioane lei (aproximativ 775.000 euro) pentru punerea in practica a concentrarii economice realizate prin preluarea distributiei produselor IT de la Flamingo International, inainte de obtinerea autorizarii din partea autoritatii de concurenta.

Companiile au obligatia de a nu implementa o concentrare economica înainte de notificarea si autorizarea acesteia de catre Consiliul Concurentei. Nerespectarea acestei obligatii reprezinta o incalcare a regulilor privind controlul fuziunilor si achizitiilor”, a declarat domnul Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei.

In urma finalizarii investigatiei declansate in anul 2009, Consiliul Concurentei a constatat ca Asesoft Distribution SRL a pus in aplicare tranzactia prin care a preluat distributia produselor IT de la Flamingo International SA, inainte de a fi declarata compatibila cu un mediu concurential normal.
Punerea in aplicare a unei concentrari economice inseamna exercitarea controlului asupra activitatii achizitionate prin adoptarea unor masuri cum sunt: incheierea de contracte cu terti (distribuitori si furnizori), precum si colaborarea efectiva cu acestia.

Sursa: Consiliul Concurentei