Noua lege a drepturilor de autor trebuie anulata, nu modificata, sustin oamenii de afaceri, artistii si jurnalistii.
In timpul unei dezbateri organizata, astazi, la Parlament specialistii au cerut o noua lege, simplificata, pentru plata contributiilor sociale in cazul persoanelor fizice autorizate si angajatilor cu contract de drepturi de autor.
La dezbatere au participat si oficiali ai ministerului de Finante care au spus ca noua lege va fi modificata saptamana viitoare de Guvern. Modificarea va fi, insa, valabila pentru scurt timp, pentru ca de la 1 ianuarie 2011, Finantele pregatesc noi schimbari in codul fiscal.
”Va rog sa anulati aceasta ordonanta pentru ca o haina croita prost nu poate sa fie buna”, a spus Cristi Godinac, de la Mediasind.
”Jurnalistul e un creator. Credem ca nu autorul trebuie sa fie cel care alearga si plateste obligatiile, ci beneficiarul, angajatorul”, a precizat si Maria Togina, de la Radio Romania Actualitati.
”Sa speram ca miercuri in actul pe care il vom supune aprobarii Guvernului vom avea toate datele necesare. Dar vrem sa facem o noua lege”, a declarat Dragos Doros, director in Ministerul Finantelor.
Sursa: www.realitatea.net