Justitia ar trebui sa fie, asa cum s-a hotarat in Strategia fiscal-bugetara 2011-2013, un domeniu prioritar de interes strategic atunci cand se va discuta proiectul Legii bugetului pentru anul viitor, a declarat, miercuri, dupa sedinta de Guvern, ministrul Justitiei, Catalin Predoiu.
‘Cred ca trebuie tinut cont, de asemenea, de faptul ca Mecanismul de Cooperare si Verificare reprezinta un obiectiv de interes national cu impact nu numai in domeniul Justitiei, dar cu impact, in ultima perioada, si cu alte zone legate de spatiul mai larg al Justitiei si al afacerilor interne. Ar trebui, de asemenea, sa tinem cont de faptul ca implementarea noilor Coduri in urmatorii ani solicita o atentie mai mare, inclusiv sub aspect financiar din partea Executivului’, a afirmat Predoiu.
Ministrul a adaugat ca trebuie tinut totodata cont in privinta conturarii bugetului de stat pentru anul viitor de faptul ca Justitia, prin intermediul taxelor de timbru si prin intermediul veniturilor aduse la bugetul de stat de catre Oficiul National al Registrului Comertului, isi acopera intr-o buna masura cheltuielile.

Sursa: www.agerpres.ro