În Monitorul Oficial nr. 842 din 12 noiembrie a.c. a fost publicat Ordinul nr. 2791/994/2015 al Agenției Naționale de Administrare Fiscală și al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate pentru aprobarea Procedurii privind structura informațiilor și periodicitatea transmiterii între Agenția Națională de Administrare Fiscală și Casa Națională de Asigurări de Sănătate a informațiilor privind lista persoanelor fizice înregistrate în Registrul unic de evidență al asiguraților din Platforma informatică din asigurările de sănătate, în vederea anulării contribuției de asigurări sociale de sănătate datorate de către persoanele fizice exceptate de la plata contribuției de asigurări sociale de sănătate, începând cu data de 1 ianuarie 2012 și până la data intrării în vigoare a prevederilor art. I pct. 17 și 18 din Ordonanța Guvernului nr. 4/2015 pentru modificarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal.


Nou în Legalis – Codul de procedură penală. Comentariu pe articole . Accesează volumul!


În extras

1. Casa Națională de Asigurări de Sănătate transmite Agenției Naționale de Administrare Fiscală informațiile privind lista persoanelor fizice care au accesat sistemul de asigurări sociale de sănătate, înregistrate în Registrul unic de evidență al asiguraților din Platforma informatică din asigurările de sănătate pe categorii de asigurați, în vederea anulării contribuției de asigurări sociale de sănătate datorate de către persoanele fizice exceptate de la plata contribuției de asigurări sociale de sănătate potrivit art. 224 alin. (1) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății republicată, începând cu data de 1 ianuarie 2012 și până la data intrării în vigoare a prevederilor art. I pct. 17 și 18 din Ordonanța Guvernului nr. 4/2015 pentru modificarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal.

2. Casa Națională de Asigurări de Sănătate transmite centralizat Agenției Naționale de Administrare Fiscală lista persoanelor fizice prevăzute la pct. 1, înregistrate în Registrul unic de evidență al asiguraților din Platforma informatică din asigurările de sănătate care se încadrează în categoriile menționate la pct. 1, potrivit structurii fișierului de raportare a informațiilor, prevăzute în anexa nr. 1, după cum urmează:

a) pentru anul 2012, se transmite lista persoanelor înregistrate în Registrul unic de evidență a asiguraților din Platforma informatică din asigurările de sănătate, în termen de 10 zile lucrătoare de la data intrării în vigoare a prezentului ordin;

b) pentru anul 2013 se transmite lista persoanelor înregistrate în Registrul unic de evidență a asiguraților din Platforma informatică din asigurările de sănătate, în termen de 15 zile lucrătoare de la data intrării în vigoare a prezentului ordin;

c) pentru anul 2014 se transmite lista persoanelor înregistrate în Registrul unic de evidență a asiguraților din Platforma informatică din asigurările de sănătate, în termen de 20 de zile lucrătoare de la data intrării în vigoare a prezentului ordin.

3. Lista categoriilor de persoane fizice înregistrate în Registrul unic de evidență al asiguraților din Platforma informatică din asigurările de sănătate, întocmită potrivit prevederilor art. 224 alin. (1) din Legea nr. 95/2006, republicată, este prevăzută în anexa nr. 2.

4. Structura fișierului de raportare a informațiilor privind categoriile de persoane menționate la pct. 3 este prevăzută în anexa nr. 1.

5. Furnizarea de către Casa Națională de Asigurări de Sănătate a informațiilor prevăzute la pct. 1 se realizează prin mecanisme securizate, folosind aplicația „Schimb masiv de date”, pusă la dispoziție de către Agenția Națională de Administrare Fiscală, pentru categoriile de persoane menționate în anexa nr. 2.

6. Agenția Națională de Administrare Fiscală, în vederea anulării contribuției de asigurări sociale de sănătate datorate de către persoanele fizice exceptate de la plata contribuției de asigurări sociale de sănătate prevăzute la pct. 1, gestionează informațiile primite de la Casa Națională de Asigurări de Sănătate pentru îndeplinirea obligațiilor care îi revin potrivit legii.

7. Casa Națională de Asigurări de Sănătate transmite centralizat Agenției Naționale de Administrare Fiscală lista persoanelor fizice menționate la pct. 3, pe categorii de asigurați, potrivit datelor înregistrate în Registrul unic de evidență al asiguraților din Platforma informatică din asigurările de sănătate, începând cu data de 1 ianuarie 2012 și până la data intrării în vigoare a prevederilor art. I pct. 17 și 18 din Ordonanța Guvernului nr. 4/2015.

8. Agenția Națională de Administrare Fiscală și Casa Națională de Asigurări de Sănătate au obligația respectării prevederilor referitoare la confidențialitatea, utilizarea și păstrarea datelor și informațiilor furnizate, conform prevederilor legale.

9. Anexele nr. 1 și 2 fac parte integrantă din prezenta procedură.

ANEXA Nr. 1 la procedură
ANEXA Nr. 2 la procedură