În Monitorul Oficial nr. 341 din 19 mai a.c. a fost publicat Ordinul nr. 635/2015 al Ministerului Transporturilor privind un sistem de certificare a entităţilor responsabile cu întreţinerea vehiculelor feroviare altele decât vagoanele de marfă.


Totul despre insolvență. Codul insolvenței. Legea nr. 85/2014. Comentariu pe articole. Ediția 5 și Legea procedurii insolvenței. Comentariu pe articole. Ediția 4 sunt acum Legalis®. Comandă cărțile în Raftul Legalis®


În extras

Art. 1.

Se desemnează Autoritatea de Siguranţă Feroviară Română — ASFR, organism independent în cadrul Autorităţii Feroviare Române — AFER, pentru exercitarea atribuţiilor privind un sistem de certificare a entităţilor responsabile cu întreţinerea vehiculelor feroviare altele decât vagoanele de marfă, respectiv pentru vehicule feroviare motoare şi pentru vehicule feroviare tractate utilizate la transportul feroviar de călători.

Art. 2.

Până la data intrării în vigoare a prezentului ordin Autoritatea de Siguranţă Feroviară Română — ASFR elaborează metodologia necesară pentru exercitarea atribuţiilor prevăzute la art. 1, pe principiile prevăzute în Regulamentul (UE) nr. 445/2011 al Comisiei din 10 mai 2011 privind un sistem de certificare a entităţilor responsabile cu întreţinerea vagoanelor de marfă şi de modificare a Regulamentului (CE) nr. 653/2007, pe care o publică pe site-ul propriu www.afer.ro/rom/ASFR.

Art. 3.

Autorizaţiile de furnizor feroviar, certificatele de omologare tehnică feroviară şi agrementele tehnice feroviare emise până la data intrării în vigoare a prezentului ordin operatorilor economici de către Autoritatea Feroviară Română — AFER, în conformitate cu legislaţia naţională, rămân valabile pentru perioada lor de valabilitate iniţială, dar nu mai târziu de un an, pentru entităţile responsabile cu întreţinerea, respectiv de 2 ani, în cazul atelierelor de întreţinere, de la aplicarea prezentului ordin.

Art. 4.

Activităţile specifice pentru certificarea entităţilor responsabile cu întreţinerea vehiculelor feroviare altele decât vagoanele de marfă, precum şi a atelierelor de întreţinere se efectuează pe bază de tarife aprobate prin ordin al ministrului transporturilor.

Art. 5.

Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi intră în vigoare în termen de 30 de zile de la data publicării.