Eşti student şi foloseşti cărţi zi de zi, dar cu siguranţă nu ştii de cât timp şi efort este nevoie ca acestea să ia naştere.

student practica

Foto student in practica via Shutterstock

Editura C.H. Beck îţi pune la dispoziţie pentru un stagiu de practică de 30 de zile experienţa editorială de peste 17 ani, susţinută de parteneriatul cu una dintre cele mai vechi edituri europene –  C.H. Beck München, precum şi singurul colectiv redacţional profesionist existent într-o editură juridică, pentru a face cunoştinţă cu CARTEA!

Vei afla cum ia naştere o carte, de la ideea iniţială, la munca de creaţie a autorului, la contribuţia editorului pentru transformarea acesteia într-un produs vandabil, la conceperea şi structurarea manuscrisului şi, în final, la paşii necesari pentru publicarea cărţii.
Vei vedea cum se iau decizii în legătură cu aspecte privind cartea care la prima vedere pot părea arbitrare, precum factorii care influenţează preţul unei lucrări, tirajul tipărit ori distribuţia acesteia.

De ce te-ar interesa acest stagiu de practică când tu te-ai decis deja să devii avocat, magistrat, notar sau altă categorie de jurist fără nicio legătură cu editura?

Pentru că…

  • virgula contează – a şti să interpretezi corect gramatical un text legal poate face de multe ori diferenţa între un proces câştigat şi unul pierdut.
  • informaţia înseamnă putere – ai acces la noutăţile juridice complete şi corecte. Nu contează dacă foloseşti aceste informaţii în viaţa profesională sau în discuţiile cu prietenii şi colegii. Niciodată nu poţi ştii prea mult!
  • vei ştii să te documentezi – învaţă încă din facultate să foloseşti programe legislative şi sursele oficiale de legislaţie şi jurisprudenţă naţionale şi europene de care vei avea nevoie în viitoarea carieră. Pentru 99,99% dintre angajatori, indiferent de domeniu, constituie un avantaj dacă ai dobândit în avans aceste cunoştinţe şi abilităţi practice.
  • vei deveni un cumpărător avizat de carte – indiferent de cariera aleasă, va trebui să te perfecţionezi continuu, iar de cărţi vei avea nevoie toată viaţa. De ce să nu înveţi să identifici cărţile bune încă de pe acum?
  • networking – poţi intra în contact cu avocaţi, magistraţi, notari, diplomaţi etc. care îţi pot deveni mentori şi, de ce nu, chiar viitori angajatori.

Te-am convins? Trimite un CV şi o scrisoare de intenţie la adresa de email redactie@beck.ro.

Încă nu? Mai avem timp!:)

Până atunci reţine:

Cărţile bune creează dependenţă!

Invitaţia se adresează studenţilor facultăţilor de drept din Bucureşti, precum şi din ţară care îşi pot asigura prezenţa la sediul Editurii pe perioada stagiului.