În Monitorul Oficial nr. 940 din 22 decembrie 2014 a fost publicată ordonanța de urgență a Guvernului nr. 85/2014 pentru aprobarea unor măsuri de eficientizare a sistemului de gestionare a instrumentelor structurale.


Codul penal. Comentariu pe articole – Comandă acum în Legalis®


În extras

Art. 1.

Începând cu data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, Ministerul Fondurilor Europene preia, în condiţiile legii:

a) de la Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice, activitatea, structura şi personalul Direcţiei generale Autoritatea de management POS Mediu, care îndeplineşte funcţia de Autoritate de management pentru Programul operaţional sectorial Mediu şi 8 organisme intermediare pentru Programul operaţional sectorial Mediu organizate ca direcţii la nivelul celor 8 regiuni de dezvoltare stabilite prin Legea nr. 315/2004 privind dezvoltarea regională în România, cu modificările şi completările ulterioare;

b) de la Ministerul Transporturilor, activitatea, structura şi personalul Direcţiei generale managementul fondurilor externe, care îndeplineşte funcţia de Autoritate de management pentru Programul operaţional sectorial Transport şi de Autoritate de implementare a proiectelor Ex-ISPA, cu excepţia personalului angajat în structurile de specialitate care au ca atribuţii gestionarea Maşter planului general de transport în număr de 6 posturi şi a două posturi din cadrul structurii cu atribuţii în gestionarea resurselor bugetare alocate în cadrul cap. 56 — Proiecte cu finanţare nerambursabilă.

Art. 2.

(1) Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice şi Ministerul Transporturilor asigură îndeplinirea funcţiilor privind elaborarea şi implementarea strategiilor, politicilor şi programelor de dezvoltare în domeniile infrastructurii de mediu şi de transport, în concordanţă cu strategiile naţionale şi internaţionale.

(2) Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice şi Ministerul Transporturilor asigură îndeplinirea condiţionalităţilor ex-ante şi respectarea planurilor de măsuri asumate pentru îndeplinirea acestora, pentru sectoarele mediu şi transport, în acord cu angajamentele asumate prin Acordul de parteneriat 2014—2020 şi Programul operaţional Infrastructură mare 2014—2020.

Art. 3.

Ministerul Fondurilor Europene preia toate drepturile şi se subrogă în toate obligaţiile care decurg din preluarea personalului, precum şi din actele normative, contractele, convenţiile, înţelegerile, protocoalele în care Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice, în calitate de Autoritate de management pentru Programul operaţional sectorial Mediu şi prin organismele intermediare pentru acest program, respectiv Ministerul Transporturilor prin Direcţia generală managementul fondurilor externe sunt părţi, inclusiv în litigiile aferente activităţilor acestora.