În Monitorul Oficial nr. 876 din 3 decembrie a.c. a fost publicat Ordinul nr. 139/2014 al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei pentru aprobarea Regulamentului privind regimul şi principiile remunerării membrilor Comitetului de reglementare şi salarizării personalului angajat al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei.


Comandă acum cele mai noi volume din Raftul Legalis® – Noul Cod penal și Noul Cod de procedură penală


În extras

CAPITOLUL I

Dispoziţii generale

Art. 1.

Prezentul regulament stabileşte regimul şi principiile remunerării membrilor Comitetului de reglementare şi salarizării personalului angajat din cadrul Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), autoritate administrativă autonomă cu personalitate juridică, finanţată integral din venituri proprii.

Art. 2.

(1) Stabilirea regimului de remunerare se realizează în raport cu obiectul de activitate al ANRE, respectiv implementarea politicilor privind elaborarea reglementărilor obligatorii la nivel naţional necesare funcţionării pieţei energetice, în condiţii de eficienţă, concurenţă, transparenţă şi protecţie a consumatorilor, armonizării acestora atât cu obiectivele şi cu priorităţile politicii guvernului, cât şi cu legislaţia Uniunii Europene.

(2) Remunerarea membrilor Comitetului de reglementare se realizează în conformitate cu prevederile prezentului regulament.

(3) Drepturile salariale ale personalului contractual din cadrul ANRE sunt negociate în cadrul Contractului colectiv de muncă al ANRE, înregistrat conform prevederilor legale.

Art. 3.

Dispoziţiile prezentului regulament se aplică:

a) membrilor Comitetului de reglementare;

b) personalului contractual din cadrul ANRE.

Art. 4.

Remunerarea membrilor Comitetului de reglementare şi salarizarea personalului angajat al ANRE se realizează corespunzător unui sistem propriu de salarizare, conceput conform prevederilor legale privind organizarea şi funcţionarea ANRE, cu luarea în considerare a nivelului de remunerare a personalului din cadrul societăţilor care îşi desfăşoară activitatea în domeniul în care ANRE îşi exercita autoritatea.

Art. 5.

(1) La elaborarea bugetului anual de venituri şi cheltuieli al ANRE fundamentarea cheltuielilor de personal se realizată pe baza drepturilor salariale stabilite prin prezentul regulament, prin contractul colectiv de muncă aplicabil şi contractele individuale de muncă, pentru categoriile de persoane prevăzute la art. 4.

(2) Plata remuneraţiilor şi a celorlalte drepturi de personal pentru categoriile de persoane prevăzute la art. 4 se realizează cu încadrarea în resursele financiare alocate prin bugetul anual de venituri şi cheltuieli aprobat.