În Monitorul Oficial nr. 671 din 12 septembrie a.c. a fost publicat Ordinul nr. 1550/2014 al Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice privind modificarea Ghidului de finanţare a Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional, aprobat prin Ordinul ministrului mediului şi schimbărilor climatice nr. 364/2014.


Citește acum cele mai noi volume din Raftul Legalis® – Noul Cod penal și Noul Cod de procedură penală


În extras

Art. I.

Ghidul de finanţare a Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional, aprobat prin Ordinul ministrului mediului şi schimbărilor climatice nr. 364/2014, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 204 din 21 martie 2014, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică după cum urmează:

1. La articolul 2 alineatul (1), litera ş) va avea următorul cuprins:

„ş) proprietar acceptat — proprietarul persoană juridică, proprietarul operator economic fără personalitate juridică sau proprietarul organizaţie profesională care este organizată şi îşi desfăşoară activitatea în una dintre formele de exercitare a profesiei liberale, al cărui dosar de acceptare a fost aprobat de Autoritate.”

2. La articolul 7, alineatul (4) va avea următorul cuprins:

„(4) Beneficiază de prima de casare proprietarul persoană juridică, de drept public ori de drept privat, proprietarul operator economic fără personalitate juridică sau proprietarul organizaţie profesională care este organizată şi îşi desfăşoară activitatea în una dintre formele de exercitare a profesiei liberale, cu sediul profesional în România, care îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii:

a) a obţinut din partea Autorităţii aprobarea dosarului de acceptare;’

b) s-a înscris la un producător validat în vederea achiziţionării unui autovehiculul nou, obţinând nota de înscriere;

c) a predat autovehiculul uzat unui colector autorizat şi a obţinut certificatul de distrugere;

d) a radiat din evidenţa circulaţiei autovehiculul uzat şi a obţinut certificatul de radiere;

e) a prezentat producătorului validat dovada distrugerii şi a radierii din evidenţa circulaţiei a autovehiculului uzat;

f) a achiziţionat autovehiculul nou de la producătorul validat care a eliberat nota de înscriere.”