În Monitorul Oficial nr. 154 din 4 martie a.c. a fost publicată Hotărârea Autorității Electorale Permanentă pentru aprobarea modelului declaraţiei de acceptare a candidaturii, a modelului listei de candidaţi, a modelului cererii de admitere a candidaturii independente, a modelului cererii de renunţare la candidatură şi a modelului certificatului doveditor al alegerii, care vor fi folosite la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2014.


Timp de 10 zile puteti evalua GRATUIT continutul Legalis 2.0 – Legislatie consolidata, Jurisprudenta romaneasca si europeana, Doctrina, Reviste online, Bibliografie.
Afla totul despre cele mai noi module Legalis 2.0: Dreptul UE ?i CEDO | Drept Public


În extras

Art. 1

Se aprobă modelul declaraţiei de acceptare a candidaturii, modelul listei de candidaţi, modelul cererii de admitere a candidaturii independente, modelul cererii de renunţare la candidatură şi modelul certificatului doveditor al alegerii, care vor fi folosite la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2014, prevăzute în anexele nr. 1–5, care fac parte integrantă din prezenta hotărâre.

Modelul declaraţiei de acceptare a candidaturii

DECLARAŢIE
de acceptare a candidaturii

Subsemnatul(a), ……….*), prenumele tatălui ………., prenumele mamei ………., născut(ă) la data de ………. în ……….**), cetăţean ………., domiciliat/ă în ……….***), având apartenenţă politică la ……….****), de profesie ……….*****), având ocupaţia de ……….******), declar prin prezenta că accept să candidez la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2014 din partea ……….*******).

Cunoscând prevederile art. 326 din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal, cu modificările şi completările ulterioare, cu privire la falsul în declaraţii, declar pe propria răspundere că întrunesc condiţiile prevăzute de lege pentru a candida.

Data

……….

Semnătura candidatului

……….

NOTĂ:

Declararea necorespunzătoare a adevărului, făcută unei persoane dintre cele prevăzute în art. 175 din Codul penal sau unei unităţi în care aceasta îşi desfăşoară activitatea în vederea producerii unei consecinţe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declaraţia făcută serveşte la producerea acelei consecinţe, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.