În Monitorul Oficial nr. 145 din 27 februarie a.c. a fost publicat Ordinul nr. 12/2014 al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei privind stabilirea cotei obligatorii de achiziţie de certificate verzi aferentă anului 2013.


Timp de 10 zile puteti evalua GRATUIT continutul Legalis 2.0 – Legislatie consolidata, Jurisprudenta romaneasca si europeana, Doctrina, Reviste online, Bibliografie.
Afla totul despre cele mai noi module Legalis 2.0: Dreptul UE și CEDO | Drept Public


Textul ordinului

Art. 1

Cota obligatorie de achiziţie de certificate verzi de către operatorii economici care au obligaţia achiziţiei de certificate verzi, pentru anul 2013, se stabileşte la 0,224 certificate verzi/MWh.

Art. 2

(1) Pentru îndeplinirea cotei obligatorii de certificate verzi prevăzută la art. 1, Societatea Operatorul Pieţei de Energie Electrică şi de Gaze Naturale OPCOM – S.A. organizează 3 sesiuni de tranzacţionare a certificatelor verzi pe piaţa centralizată a certificatelor verzi în perioada 1 martie–31 martie a anului curent.

(2) Prin derogare de la prevederile art. 29 alin. (6) din Metodologia de stabilire a cotelor anuale de achiziţie de certificate verzi, aprobată prin Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 45/2011, Societatea Operatorul Pieţei de Energie Electrică şi de Gaze Naturale OPCOM – S.A. transmite la Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei până la data de 4 aprilie 2014 inclusiv situaţia contului de certificate verzi pentru fiecare participant la piaţa de certificate verzi.

Art. 3

Societatea Operatorul Pieţei de Energie Electrică şi de Gaze Naturale OPCOM – S.A., producătorii de energie electrică din surse regenerabile şi operatorii economici prevăzuţi la art. 1 duc la îndeplinire prevederile prezentului ordin.

Art. 4

Entităţile organizatorice din cadrul Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei urmăresc respectarea prevederilor prezentului ordin.