În Monitorul Oficial nr. 91 din 5 februarie a.c. a fost publicat Ordinul nr. 136/2014 al Ministerului Finanţelor Publice pentru aprobarea Normelor metodologice privind utilizarea şi completarea ordinului de plată salarii multiplu (OPTM).


Timp de 10 zile puteti evalua GRATUIT continutul Legalis 2.0 – Legislatie consolidata, Jurisprudenta romaneasca si europeana, Doctrina, Reviste online, Bibliografie.
Afla totul despre cele mai noi module Legalis 2.0: Dreptul UE și CEDO | Drept Public


În extras:

Art. 1

(1) Formularul „Ordin de plată salarii multiplu (OPTM)“ este un instrument de plată care poate fi utilizat ca variantă alternativă la ordinul de plată pentru Trezoreria Statului (OPT), aprobat prin Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 246/2005 pentru aprobarea Normelor metodologice privind utilizarea şi completarea ordinului de plată pentru Trezoreria Statului (OPT), cu modificările şi completările ulterioare, de către unităţile de învăţământ prevăzute la art. 1 din Ordinul ministrului educaţiei, cercetării, tineretului şi sportului, al ministrului administraţiei şi internelor şi al ministrului finanţelor publice nr. 4.576/230/2.445/2011 privind validarea fluxurilor financiare pentru cheltuielile de personal în învăţământul preuniversitar de stat, cu modificările ulterioare, denumite în continuare unităţi de învăţământ, în relaţia cu unităţile teritoriale ale Trezoreriei Statului, pentru efectuarea de plăţi din conturile de cheltuieli bugetare aferente titlului „Cheltuieli de personal“.

(2) Formularul „Ordin de plată salarii multiplu (OPTM)“ se generează cu ajutorul aplicaţiei informatice EDUSAL.

Art. 2

(1) Ordinul de plată salarii multiplu (OPTM) se completează de unităţile de învăţământ în două exemplare, din care exemplarul nr. 2 rămâne la unitatea de învăţământ, iar exemplarul nr. 1 se depune la unităţile teritoriale ale Trezoreriei Statului la care acestea îşi au conturile deschise.

(2) Exemplarul nr. 2 al ordinului de plată salarii multiplu (OPTM) reţinut de plătitor constituie document justificativ pentru înregistrarea operaţiunilor în contabilitate, numai împreună cu extrasul de cont eliberat de unitatea teritorială a Trezoreriei Statului. Răspunderea pentru situaţiile în care datele înscrise în cele două exemplare ale ordinului de plată salarii multiplu (OPTM) întocmit pe suport hârtie sunt diferite revine exclusiv unităţii de învăţământ.

(3) Unitatea teritorială a Trezoreriei Statului are răspunderea preluării informaţiilor din ordinul de plată salarii multiplu (OPTM) în format electronic în conformitate cu exemplarul nr. 1 depus de către unitatea de învăţământ.