Prin Ordinul nr. 38/2014 al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice s-a reglementat constituirea Comitetului de evaluare a propunerilor finale de proiect pentru implementarea obiectivului 1 al Ariei de concentrare 4 – Îmbunătăţirea mediului înconjurător din cadrul „Programului de cooperare elveţiano-român vizând reducerea disparităţilor economice şi sociale în cadrul Uniunii Europene extinse“.


Timp de 10 zile puteti evalua GRATUIT continutul Legalis 2.0 – Legislatie consolidata, Jurisprudenta romaneasca si europeana, Doctrina, Reviste online, Bibliografie.
Afla totul despre cele mai noi module Legalis 2.0: Dreptul UE și CEDO | Drept Public


Text iegral:

Art. 1

La nivelul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, în calitate de Organism intermediar, se constituie Comitetul de evaluare a propunerilor finale de proiect pentru implementarea obiectivului 1 al Ariei de concentrare 4 – Îmbunătăţirea mediului înconjurător din cadrul „Programului de cooperare elveţiano-român vizând reducerea disparităţilor economice şi sociale în cadrul Uniunii Europene extinse“, denumit în continuare Comitet de evaluare.

Art. 2

(1) Comitetul de evaluare este format din 7 membri, dintre care 3 experţi independenţi şi 4 observatori.

(2) Componenţa nominală a Comitetului de evaluare este prevăzută în anexa care face parte integrantă din prezentul ordin.

Art. 3

Pentru realizarea atribuţiilor prevăzute în cuprinsul Acordului-cadru dintre Guvernul României şi Consiliul Federal Elveţian privind implementarea Programului de cooperare elveţiano-român vizând reducerea disparităţilor economice şi sociale în cadrul Uniunii Europene extinse, semnat la Berna la 7 septembrie 2010, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 1.065/2010, denumit în continuare Acordul-cadru, experţii realizează următoarele activităţi:

a) evaluează fezabilitatea propunerilor finale de proiect pe baza informaţiilor cuprinse în propunerea finală de proiect corelată cu studiul de fezabilitate şi documentele anexate;

b) se asigură că propunerile finale de proiect şi studiile de fezabilitate au ţinut cont de observaţiile părţii elveţiene exprimate prin deciziile de aprobare a schiţelor de proiect şi prin documentele subsecvente transmise părţii române;

c) întocmesc raportul de evaluare privind fezabilitatea fiecărei propuneri finale de proiect.

Art. 4

(1) Pentru realizarea atribuţiilor prevăzute în cuprinsul Acordului-cadru observatorii realizează următoarele activităţi:

a) verifică şi comentează transparenţa şi exactitatea întregului proces de luare a deciziilor;

b) întocmesc rapoarte cu privire la procesul de luare a deciziilor, dacă este cazul;

c) raportează Comitetului de monitorizare a implementării Programului de cooperare elveţiano-român vizând reducerea disparităţilor economice şi sociale în cadrul Uniunii Europene extinse eventualele nereguli sesizate.

(2) În prima şedinţă a Comitetului de evaluare, membrii stabilesc de comun acord procedura de lucru, care va fi adusă de îndată la cunoştinţa Organismului intermediar.

Art. 5

(1) Soluţionarea eventualelor contestaţii se realizează de către membrii Organismului intermediar din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, constituit potrivit Ordinului viceprim-ministrului, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice, nr. 911/2013*) privind exercitarea de către Direcţia generală administraţie publică a atribuţiilor specifice Organismului intermediar pentru implementarea Ariei de concentrare 4 – Îmbunătăţirea mediului înconjurător din cadrul „Programului de cooperare elveţiano-român vizând reducerea disparităţilor economice şi sociale în cadrul Uniunii Europene extinse“.

(2) Soluţionarea contestaţiei se realizează în următoarea zi lucrătoare înregistrării contestaţiei.

(3) Admiterea sau respingerea contestaţiei se ia prin votul majorităţii membrilor Organismului intermediar.

Art. 6

Membrii Comitetului de evaluare semnează o declaraţie de confidenţialitate, imparţialitate, precum şi cu privire la faptul că nu se află în conflict de interese în exercitarea atribuţiilor ce le revin.

Art. 7

(1) Experţii Comitetului de evaluare sunt remuneraţi pentru activitatea desfăşurată în cadrul acestuia.

(2) Observatorii Comitetului de evaluare nu sunt remuneraţi pentru activitatea desfăşurată în cadrul acestuia.

Art. 8

Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

p. Viceprim-ministru, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice,

Shhaideh Sevil,

secretar de stat

ANEXĂ

COMPONENŢA NOMINALĂ

a Comitetului de evaluare a propunerilor finale de proiect pentru implementarea obiectivului 1 al Ariei de concentrare 4 – Îmbunătăţirea mediului înconjurător din cadrul „Programului de cooperare elveţiano-român vizând reducerea disparităţilor economice şi sociale în cadrul Uniunii Europene extinse“

Nr. crt. Numele şi prenumele Calitatea Instituţia reprezentată
1 Robert Gavriliuc expert independent
2 Alexandru Horia Petran expert independent
3 Cristian Rădulescu expert independent
4 Marinela Ivan observator Biroul Contribuţiei Elveţiene din cadrul Ambasadei Elveţiei la Bucureşti
5 Paul Mariş observator Unitatea naţională de coordonare, Ministerul Finanţelor Publice
6 Irina Colceru observator Confederaţia Naţională a Patronatului Român
7 Carmen Valeria Iancu observator Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România