În Monitorul Oficial nr. 3 din 6 ianuarie a.c. a fost publicată Hotărârea de Guvern nr. 1121/2013 pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 935/2011 privind promovarea utilizării biocarburanţilor şi a biolichidelor, precum şi pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 928/2012 privind stabilirea condiţiilor de introducere pe piaţă a benzinei şi motorinei şi de introducere a unui mecanism de monitorizare şi reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră.


Timp de 10 zile puteti evalua GRATUIT continutul Legalis 2.0 – Legislatie consolidata, Jurisprudenta romaneasca si europeana, Doctrina, Reviste online, Bibliografie.
Afla totul despre cele mai noi module Legalis 2.0: Dreptul UE și CEDO | Drept Public


În extras

Art. I

Hotărârea Guvernului nr. 935/2011 privind promovarea utilizării biocarburanţilor şi a biolichidelor, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 716 din 11 octombrie 2011, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi se completează după cum urmează:

1. La articolul 3 alineatul (1), literele c) şi f) se modifică şi vor avea următorul cuprins:

„c) de la data de 1 ianuarie 2016, motorina cu un conţinut de biocarburant de minimum 6,5% în volum;

……….

f) de la data de 1 ianuarie 2018, benzina cu un conţinut de biocarburant de minimum 8% în volum.“

2. La articolul 3 alineatul (1), după litera e) se introduce o nouă literă, litera e1), cu următorul cuprins:

„e1) de la data de 1 ianuarie 2014, benzina cu un conţinut de biocarburant de minimum 4,5% în volum;“.

3.La articolul 3 alineatul (1), literele g) şi h) se abrogă.

4. La articolul 3, alineatele (11) şi (4) se modifică şi vor avea următorul cuprins:

„(11) Valorile conţinutului de biocarburanţi din benzina şi motorina introduse pe piaţă, prevăzute la alin. (1) lit. c), e) şi f), se referă la biocarburantii care nu sunt obţinuţi din deşeuri, reziduuri, material celulozic de origine nealimentară şi material ligno-celulozic.

……….

(4) Valorile conţinutului de biocarburanţi prevăzute la alin. (1) lit. c), e) şi f) se reduc la jumătate în cazul în care sunt utilizaţi biocarburanţi obţinuţi din deşeuri, reziduuri, material celulozic de origine nealimentară şi material ligno-celulozic.“

5. La articolul 3, după alineatul (4) se introduce un nou alineat, alineatul (41), cu următorul cuprins:

„(41) Valorile rezultate în urma reducerii la jumătate ale conţinutului de biocarburanţi prevăzute la alin. (1) lit. c), e) şi f) se justifică prin certificatele de origine ale biocarburanţilor care sunt obţinuţi din deşeuri, reziduuri, material celulozic de origine nealimentară şi material ligno-celulozic.“