În Monitorul Oficial nr. 1 din 6 ianuarie 2014 a fost publicat Ordinul Ministerului Economiei nr. 366/2013 privind modificarea Procedurii de implementare a Programului naţional multianual de înfiinţare şi dezvoltare de incubatoare tehnologice şi de afaceri, aprobată prin Ordinul ministrului delegat pentru întreprinderi mici şi mijlocii, mediul de afaceri şi turism nr. 36/2013.


Timp de 10 zile puteti evalua GRATUIT continutul Legalis 2.0 – Legislatie consolidata, Jurisprudenta romaneasca si europeana, Doctrina, Reviste online, Bibliografie.
Afla totul despre cele mai noi module Legalis 2.0: Dreptul UE și CEDO | Drept Public


În extras

Art. I

Procedura de implementare a Programului naţional multianual de înfiinţare şi dezvoltare de incubatoare tehnologice şi de afaceri, aprobată prin Ordinul ministrului delegat pentru întreprinderi mici şi mijlocii, mediul de afaceri şi turism nr. 36/2013, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 398 şi 398 bis din 2 iulie 2013, cu modificările ulterioare, se modifică după cum urmează:

1.La punctul 4 subpunctul 4.1.2.1, litera a) se abrogă.

2. La punctul 4, subpunctele 4.1.3.1, 4.1.4 şi 4.1.6.1 vor avea următorul cuprins:

„4.1.3.1. În urma selecţiei administratorului de incubator, se încheie un Contract de prestare servicii (anexa nr. 2) între OTIMMC, autorităţile publice locale/autoritatea privată relevantă la nivel naţional în domeniul antreprenoriatului şi administratorul selectat, pe o perioadă formată din perioada de preincubare1 + 3 ani ciclu de incubare2 + 2 ani monitorizare a firmelor ce au fost incubate). OTIMMC şi autorităţile publice locale/autoritatea privată relevantă la nivel naţional în domeniul antreprenoriatului pot decide ca semnarea contractului să se facă în primă fază doar pentru perioada de preincubare + primul an ciclu de incubare, urmând ca în urma raportului de evaluare pentru primul an de ciclu de incubare să se decidă continuarea contractului.

……….

4.1.4. În cazul în care administratorul incubatorului nu îşi respectă din culpă obligaţiile contractuale sau în urma raportului de evaluare se constată că rezultatele incubatorului nu sunt satisfăcătoare, OTIMMC, cu acordul prealabil sau la cererea Direcţiei implementare programe pentru IMM, va putea impune penalităţi sau, după caz, va putea chiar solicita rezilierea Contractului de prestare servicii, în conformitate cu condiţiile contractuale stabilite.

……….

4.1.6.1. Pentru toată perioada de desfăşurare a Contractului de prestare servicii, administratorul incubatorului va beneficia de o plată pentru servicii de maximum 190.000 lei, după semnarea contractului. Această sumă este compusă din: 10.000 lei pentru perioada de incubare, 50.000 lei/an pentru fiecare din cei 3 ani de incubare şi 15.000 lei/an pentru fiecare din cei 2 ani de monitorizare. OTIMMC şi autorităţile publice locale/autoritatea privată relevantă la nivel naţional în domeniul antreprenoriatului pot decide dacă suma se plăteşte pentru întreaga perioadă după semnarea contractului sau dacă plata se face anual.“