În Monitorul Oficial nr. 793 din 17 decembrie a.c. a fost publicat Ordinul nr. 1901/2013 al Ministerului Afacerilor Externe cu privire la condiţiile de acordare a indemnizaţiei diplomatice şi de stabilire a cuantumului acesteia.


Timp de 10 zile puteti evalua GRATUIT continutul Legalis 2.0 – Legislatie consolidata, Jurisprudenta romaneasca si europeana, Doctrina, Reviste online, Bibliografie.
Afla totul despre cele mai noi module Legalis 2.0: Dreptul UE și CEDO | Drept Public


În extras

Art. 1

Indemnizaţia diplomatică, denumită în continuare indemnizaţie, se acordă cu respectarea prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 96/2013 privind acordarea de drepturi unor membri ai Corpului diplomatic şi consular al României, denumit în continuare CDCR.

Art. 2

Cuantumul lunar al indemnizaţiei este de 3.571 lei impozabil.

Art. 3

Beneficiarii indemnizaţiei sunt membrii CDCR care îndeplinesc în mod cumulativ condiţiile prevăzute la art. 1 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 96/2013, respectiv: au o vechime neîntreruptă de cel puţin 15 ani, până la data de 31 august 2010, în Ministerul Afacerilor Externe, denumit în continuare M.A.E., şi erau pensionari la data de 31 august 2010.

Art. 4

Prin vechime neîntreruptă de cel puţin 15 ani în M.A.E. se înţelege vechimea continuă realizată în M.A.E., în calitate de angajat şi ca membru al CDCR.

Art. 5

În calculul perioadei de vechime neîntreruptă necesară obţinerii indemnizaţiei se vor lua în considerare, dacă acestea au fost înregistrate în perioada de referinţă de 15 ani, perioadele stabilite prin lege ca fiind vechime neîntreruptă în muncă la acelaşi angajator.

Art. 6

Dovada vechimii prevăzute la art. 4 se face cu carnetul de muncă.

Art. 7

(1) În vederea acordării indemnizaţiei se constituie un dosar ce se depune personal sau prin mandatar la registratura M.A.E. care va cuprinde următoarele documente:

a) cererea privind acordarea indemnizaţiei, conform anexei nr. 1;

b) procură specială, în cazul în care cererea se face prin mandatar;

c) actul de identitate, în copie;

d) carnetul de muncă, în copie certificată conform cu originalul de către solicitant;

e) decizia de pensionare, în copie certificată conform cu originalul de către solicitant.

(2) M.A.E. poate solicita prezentarea originalului documentelor menţionate la alin. (1).