În Monitorul Oficial nr. 716 din 21 noiembrie a.c. au fost publicate Instrucțiunile nr. 156/2013 privind organizarea şi desfăşurarea examenului de promovare în funcţii a personalului contractual de specialitate medico-sanitar, personalului de specialitate din compartimentele paraclinice medico-sanitare şi a celui auxiliar sanitar, încadrat cu contract individual de muncă în unităţile Ministerului Afacerilor Interne.


Timp de 10 zile puteti evalua GRATUIT continutul Legalis 2.0 – Legislatie consolidata, Jurisprudenta romaneasca si europeana, Doctrina, Reviste online, Bibliografie.
Afla totul despre cele mai noi module Legalis 2.0: Dreptul UE și CEDO | Drept Public


În extras:

Art. 1

Prezentele instrucţiuni instituie norme juridice referitoare la organizarea şi desfăşurarea examenului de promovare în funcţie a personalului contractual de specialitate medico-sanitar, personalului de specialitate din compartimentele paraclinice medico-sanitare şi a celui auxiliar sanitar, încadrat cu contract individual de muncă în unităţile Ministerului Afacerilor Interne, denumit în continuare personal contractual.

Art. 2

(1) Prin promovare se asigură evoluţia în carieră a personalului contractual. Promovarea se face, de regulă, pe un post vacant. În situaţia în care nu există un post vacant, promovarea personalului contractual se face prin transformarea postului în care acesta este încadrat.

(2) Promovarea în funcţii a personalului contractual se face prin examen de promovare, denumit în continuare examen.

(3) Promovarea în funcţii a personalului contractual se face cu încadrarea în cheltuielile bugetare aprobate.

Art. 3

(1) Examenul se organizează în unităţile Ministerului Afacerilor Interne care au prevăzute în statele de organizare posturi de personal contractual de specialitate medico-sanitar, personal de specialitate din compartimentele paraclinice medico-sanitare sau, după caz personal auxiliar sanitar, denumite în continuare unităţi organizatoare.

(2) În situaţii excepţionale, când din cauze întemeiate nu pot fi îndeplinite condiţiile de organizare a examenului la nivelul unităţilor în al căror stat de organizare sunt prevăzute posturile, examenul se poate organiza şi de către structura centrală în a cărei subordine se află acea unitate.

Art. 4

(1) Cu cel puţin 20 de zile lucrătoare înainte de data desfăşurării examenului, unităţile organizatoare au obligaţia să afişeze la sediul acestora anunţul privind organizarea examenului.

(2) Anunţul prevăzut la alin. (1) cuprinde obligatoriu următoarele elemente:

a) posturile pentru care se organizează examenul;

b) condiţiile de participare la examen;

c) data, ora şi locul de desfăşurare a examenului;

d) bibliografia şi tematica de examen;

e) data-limită de depunere a dosarului de înscriere, locul depunerii şi detalii privind persoana de contact.