În Monitorul Oficial nr. 667 din 31 octombrie a.c. a fost publicat Ordinul nr. 1.793/2013 al Ministerului Finanţelor Publice privind procedura de avizare a structurilor şi a personalului care gestionează asistenţa financiară comunitară, conform art. 4 alin. (7) lit. b) din Hotărârea Guvernului nr. 595/2009 pentru aplicarea Legii nr. 490/2004 privind stimularea financiară a personalului care gestionează fonduri comunitare.


Timp de 10 zile puteti evalua GRATUIT continutul Legalis 2.0 – Legislatie consolidata, Jurisprudenta romaneasca si europeana, Doctrina, Reviste online, Bibliografie.
Afla totul despre cele mai noi module Legalis 2.0: Dreptul UE și CEDO | Drept Public


În extras:

Art. 1

(1) Potrivit dispoziţiilor art. 4 alin. (7) şi (9) din Hotărârea Guvernului nr. 595/2009 pentru aplicarea Legii nr. 490/2004 privind stimularea financiară a personalului care gestionează fonduri comunitare, cu modificările şi completările ulterioare, pentru a beneficia de majorările salariale prevăzute la art. 4 alin. (1)–(6) din Hotărârea Guvernului nr. 595/2009, cu modificările şi completările ulterioare, Serviciul inspecţie fonduri europene din cadrul Direcţiei generale de inspecţie economico-financiară şi Unitatea pentru coordonarea şi verificarea achiziţiilor publice/compartimentele de verificare a achiziţiilor publice, denumite în continuare UCVAP/CVAP, responsabile cu verificarea procedurală a achiziţiilor publice derulate în cadrul proiectelor finanţate din instrumente structurale, solicită Ministerului Finanţelor Publice avizarea structurilor şi a personalului care au ca obiect de activitate gestionarea asistenţei financiare nerambursabile comunitare.

(2) Dosarul în baza căruia se solicită avizarea structurilor şi a personalului, prevăzute la alin. (1), se întocmeşte cu respectarea dispoziţiilor art. 5 din Hotărârea Guvernului nr. 595/2009, cu modificările şi completările ulterioare, şi se depune la registratura Ministerului Finanţelor Publice.

Art. 2

(1) Dosarul cererii de avizare, prevăzut la art. 1 alin. (2), se soluţionează de către o comisie constituită în cadrul Ministerului Finanţelor Publice, responsabilă cu verificarea şi analizarea dosarului cererii de avizare, denumită în continuare comisia, în termenul prevăzut de art. 6 alin. (1) din Hotărârea Guvernului nr. 595/2009, cu modificările şi completările ulterioare.

(2) Comisia prevăzută la alin. (1) propune, după caz, emiterea avizului favorabil sau respingerea cererii de eliberare a avizului favorabil, în termen de 20 de zile lucrătoare de la depunerea dosarului.

(3) Comisia prevăzută la alin. (1) este compusă din următorii membri titulari:

a) directorul Direcţiei de audit public intern – preşedinte;

b) directorul general al Direcţiei generale juridice – membru;

c) directorul general al Direcţiei generale managementul resurselor umane – membru;

d) directorul general adjunct al Direcţiei generale economice, cu atribuţii de întocmire a cererii de rambursare privind majorarea salarială – membru;

e) directorul general al Direcţiei generale de inspecţie economico-financiară, în cazul solicitării avizării personalului Serviciului inspecţie fonduri europene din cadrul Ministerului Finanţelor Publice, sau directorul general al UCVAP, în cazul solicitării avizării personalului UCVAP/CVAP – membru.

(4) Direcţia generală managementul resurselor umane asigură secretariatul comisiei.

(5) În cazul imposibilităţii participării oricăruia dintre membrii titulari ai comisiei, prevăzuţi la alin. (3), la şedinţele comisiei, aceştia desemnează înlocuitori prin adresă scrisă, comunicată în prealabil Direcţiei generale managementul resurselor umane. După caz, membrii titulari pot stabili şi limite ale mandatului. Înlocuitorul unui membru al comisiei nu poate primi decât o singură împuternicire în baza căreia să reprezinte un membru al comisiei.

(6) Participarea persoanelor înlocuitoare la şedinţele comisiei se face cu titlu excepţional.

(7) În cazul eliberării unei propuneri de aviz favorabil, aceasta se înaintează ministrului finanţelor publice în vederea semnării.

(8) În cazul respingerii cererii de avizare a structurilor şi a personalului, se întocmeşte şi se înaintează, în vederea semnării, ministrului finanţelor publice documentul justificativ privind respingerea cererii de eliberare a avizului favorabil.