În Monitorul Oficial nr. 640 din 17 octombrie a.c. a fost publicat Ordinul nr. 1.075/2013 al Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pentru modificarea Ordinului ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale nr. 756/2008 privind aprobarea Normelor metodologice de acordare a sprijinului financiar producătorilor din sectorul vitivinicol pentru asigurarea recoltei de struguri pentru vin.


Timp de 10 zile puteti evalua GRATUIT continutul Legalis 2.0 – Legislatie consolidata, Jurisprudenta romaneasca si europeana, Doctrina, Reviste online, Bibliografie.
Nou! Din 2 septembrie, clientii Legalis 2.0 pot accesa noul modul Dreptul UE si CEDO


Modificări

Art. I

Ordinul ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale nr. 756/2008 privind aprobarea Normelor metodologice de acordare a sprijinului financiar producătorilor din sectorul vitivinicol pentru asigurarea recoltei de struguri pentru vin, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 879 din 24 decembrie 2008, se modifică după cum urmează:

1.Articolul 2 se abrogă.

2. Anexa „Norme metodologice de acordare a sprijinului financiar producătorilor din sectorul vitivinicol pentru asigurarea recoltei de struguri pentru vin“ se modifică după cum urmează:

a)Articolul 5 va avea următorul cuprins:

„Art. 5

(1) Pentru a beneficia de sprijin financiar în cadrul măsurii de asigurare a recoltei, producătorii din sectorul vitivinicol, persoane fizice/juridice, trebuie să depună până la data de 1 decembrie 2013 la centrele judeţene şi al municipiului Bucureşti ale Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, denumită în continuare APIA, o cerere de plată, conform modelului prevăzut în anexa care face parte integrantă din prezentele norme metodologice, însoţită de următoarele documente:

a) original şi copie în vederea certificării «conform cu originalul» a actului de identitate (buletin/carte de identitate), pentru persoane fizice, certificat de înmatriculare şi certificat de înregistrare fiscală, pentru persoane juridice;

b) original şi copie în vederea certificării «conform cu originalul» a titlului de proprietate, contractului de arendă, contractului de concesionare, contractului de vânzare-cumpărare, contractului de închiriere, contractului de comodat, contractului de asociere în participaţiune, din care să rezulte dreptul de exploatare pentru suprafaţa asigurată;

c) fişă informatizată a suprafeţelor viticole înscrise în RPV pentru care se solicită sprijin financiar, eliberată de către direcţiile pentru agricultură judeţene şi a municipiului Bucureşti;

d) original şi copie în vederea certificării «conform cu originalul» a poliţei de asigurare.

(2) Prevederile alin. (1) se aplică pentru campania vitivinicolă 2013/2014.“

b) Anexa la normele metodologice „Cerere de plată privind sprijinul financiar pentru măsura de asigurare a recoltei vitivinicole“ se modifică şi se înlocuieşte cu anexa care face parte integrantă din prezentul ordin.