În Monitorul Oficial nr. 622 din 7 octombrie a.c. a fost publicată Hotărârea de Guvern nr. 747/2013 pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 612/2010 privind stabilirea cerinţelor esenţiale de securitate ale articolelor pirotehnice şi a condiţiilor pentru introducerea lor pe piaţă.


Timp de 10 zile puteti evalua GRATUIT continutul Legalis 2.0 – Legislatie consolidata, Jurisprudenta romaneasca si europeana, Doctrina, Reviste online, Bibliografie.
Nou! Din 2 septembrie, clientii Legalis 2.0 pot accesa noul modul Dreptul UE si CEDO


Astfel, începând cu data de 7 octombrie, articolele pirotehnice nu trebuie să conţină explozivi detonanţi, alţii decât pulberea neagră şi compoziţiile folosite pentru efecte luminoase, cu excepţia articolelor pirotehnice din categoriile P1, P2, T2 şi a articolelor pirotehnice de divertisment din categoria 4 care îndeplinesc următoarele condiţii:

a) explozivul detonant nu poate fi extras cu uşurinţă din articolul pirotehnic;

b) pentru categoria P1, articolul pirotehnic nu poate funcţiona ca detonant sau nu poate iniţia, astfel cum a fost proiectat şi fabricat, explozivi secundari;

c) pentru articolele pirotehnice de divertisment din categoria 4, pentru articolele pirotehnice de scenă din categoria T2 şi pentru articolele pirotehnice din categoria P2, articolul pirotehnic este conceput şi destinat să nu funcţioneze ca detonant sau, dacă este conceput să detoneze, nu poate iniţia, astfel cum a fost proiectat şi fabricat, explozivi secundari.