În Monitorul Oficial nr. 604 din 27 septembrie a.c. a fost publicată Decizia nr. 742/2013 a Autorităţii de Supraveghere Financiară privind reluarea activităţii de practicare a asigurării obligatorii de răspundere civilă pentru prejudicii produse prin accidente de vehicule RCA de către Societatea „Euroins România Asigurare Reasigurare“ – S.A.


Timp de 10 zile puteti evalua GRATUIT continutul Legalis 2.0 – Legislatie consolidata, Jurisprudenta romaneasca si europeana, Doctrina, Reviste online, Bibliografie.
Nou! Din 2 septembrie, clientii Legalis 2.0 pot accesa noul modul Dreptul UE si CEDO


Textul deciziei:

Autoritatea de Supraveghere Financiară, cu sediul în municipiul Bucureşti, str. Amiral Constantin Bălescu nr. 18, sectorul 1, cod de înregistrare fiscală 31588130, reprezentată legal prin preşedinte, în temeiul art. 13 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 93/2012 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Autorităţii de Supraveghere Financiară, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 113/2013, cu modificările şi completările ulterioare,

având în vedere prevederile art. 2 alin. (1) lit. b), art. 3 alin. (1) lit. c) şi d) şi art. 6 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 93/2012, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 113/2013, cu modificările şi completările ulterioare,

în urma hotărârii Consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară, consemnată în extrasul şedinţei din data de 18 septembrie 2013, în cadrul căreia au fost analizate rezultatele controlului inopinat efectuat la Societatea „Euroins România Asigurare Reasigurare“ – SA, cu sediul în şos. Bucureşti Nord nr. 10, Global City Business Park, Clădirea O23, et. 4, oraşul Voluntari, judeţul Ilfov, J23/2823/2011, 5328123/15.03.1994, RA-010/04.10.2003, autorizată prin Decizia nr. 13 din 23 octombrie 2001, reprezentată de domnul Mihnea Traian Ştefan Tobescu – persoană semnificativă/director general,

a constatat următoarele:

Prin Decizia Autorităţii de Supraveghere Financiară nr. 659/2013 s-a dispus sancţionarea Societăţii „Euroins România Asigurare Reasigurare“ – S.A. cu interzicerea temporară a practicării asigurării obligatorii de răspundere civilă pentru prejudicii produse prin accidente de vehicule RCA, până la îndeplinirea măsurilor prevăzute în decizie.

Societatea „Euroins România Asigurare Reasigurare“ – S.A. a efectuat demersurile necesare pentru implementarea unor proceduri de validare şi control la nivelul aplicaţiilor informatice privitoare la dosarele de daune, pentru asigurarea stocării în cadrul aplicaţiilor informatice a tuturor informaţiilor referitoare la dosarele de daună, pentru înregistrarea în registrul unic de petiţii a tuturor petiţiilor, şi a procedat la revizuirea instrucţiunilor/procedurilor/normelor de constatare şi lichidare/respingere de la plată a pretenţiilor formulate în dosarele de daune.

Faţă de motivele de fapt şi de drept arătate, în scopul apărării drepturilor asiguraţilor şi al promovării stabilităţii activităţii de asigurare în România,

Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară emite următoarea decizie:

Art. 1

În conformitate cu prevederile art. 5 lit. k) şi ale art. 8 alin. (2) lit. l) din Legea nr. 32/2000 privind activitatea de asigurare şi supravegherea asigurărilor, cu modificările şi completările ulterioare, se dispune reluarea activităţii de practicare a asigurării obligatorii de răspundere civilă pentru prejudicii produse prin accidente de vehicule RCA de către Societatea „Euroins România Asigurare Reasigurare“ – S.A.

Art. 2

Împotriva prezentei decizii, Societatea „Euroins România Asigurare Reasigurare“ – S.A. poate face plângere la Curtea de Apel Bucureşti, în termen de 30 de zile de la comunicarea acesteia, în conformitate cu prevederile art. 40 alin. (1) din Legea nr. 32/2000, cu modificările şi completările ulterioare.

Art. 3

Prezenta decizie se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I, conform prevederilor art. 9 din Legea nr. 32/2000, cu modificările şi completările ulterioare.