În Monitorul Oficial nr. 431 din 16 iulie 2013 a fost publicat Ordinul nr. 2323/2013 al ministrului Dezvoltării Regionale si Administraţiei Publice si al Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici pentru stabilirea domeniilor prioritare în care se organizează programe de formare pentru funcţionarii publici care ocupă funcţii publice generale de conducere şi execuţie, precum şi funcţii publice specifice asimilate acestora.


Timp de 10 zile puteti evalua GRATUIT continutul Bibliotecii Legislative Legalis 2.0. Legislatie consolidata, Jurisprudenta romaneasca si europeana, Doctrina, Reviste online, Bibliografie


In cadrul actului normativ se arata:

Art. 1

(1) Domeniile prioritare în care se organizează programe de formare pentru funcţionarii publici care ocupă funcţii publice generale de conducere şi execuţie, precum şi funcţii publice specifice asimilate acestora, denumite în continuare domenii, sunt:

a) Management;

b) Comunicare şi transparenţă decizională;

c) Dezvoltare personală;

d) Drept şi legislaţie comunitară;

e) Tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor;

f) Resurse şi servicii publice.

(2) Autorităţile şi instituţiile publice detaliază domeniile prevăzute la alin. (1) în programe de formare conform necesităţilor instituţionale stabilite prin planul anual de perfecţionare profesională a funcţionarilor publici.

 Art. 2

Domeniile prevăzute la art. 1 alin. (1) sunt aplicabile tuturor autorităţilor şi instituţiilor publice, până la momentul aprobării prin ordin al preşedintelui Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici a noilor domenii prioritare, potrivit prevederilor art. 19 din Hotărârea Guvernului nr. 1.066/2008 pentru aprobarea normelor privind formarea profesională a funcţionarilor publici.

 Art. 3

La data intrării în vigoare a prezentului ordin se abrogă Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici nr. 2.845/2012 pentru stabilirea domeniilor prioritare în care se organizează programe de formare pentru funcţionarii publici care ocupă funcţii publice generale de conducere şi execuţie, precum şi funcţii publice specifice asimilate acestora, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 571 din 10 august 2012.