În Monitorul Oficial nr. 267 din 13 mai 2013 a fost publicat Ordinul nr. 733/2013 al ministrului Transporturilor pentru aprobarea Normelor privind autorizarea şcolilor de conducători auto şi a instructorilor auto, a Normelor privind atestarea profesorilor de legislaţie rutieră şi a instructorilor de conducere auto, a Metodologiei de organizare şi desfăşurare a cursurilor de pregătire teoretică şi practică a persoanelor în vederea obţinerii permisului de conducere, a Programei de şcolarizare, precum şi privind condiţiile şi obligaţiile pentru pregătirea teoretică şi practică a persoanelor în vederea obţinerii permisului de conducere.

În cadrul actului normativ se arată:


Timp de 10 zile puteti evalua GRATUIT continutul Bibliotecii Legislative Legalis 2.0. Legislatie consolidata, Jurisprudenta romaneasca si europeana, Doctrina, Reviste online, Bibliografie


Art. 1

Se aprobă Normele privind autorizarea şcolilor de conducători auto şi a instructorilor auto, prevăzute în anexa nr. 1.

Art. 2

Se aprobă Normele privind atestarea profesorilor de legislaţie rutieră şi a instructorilor de conducere auto prevăzute în anexa nr. 2.

 Art. 3

Se aprobă Metodologia de organizare şi desfăşurare a cursurilor de pregătire teoretică şi practică a persoanelor în vederea obţinerii permisului de conducere, prevăzută în anexa nr. 3.

 Art. 4

Se aprobă Programa de şcolarizare, prevăzută în anexa nr. 4.

 Art. 5

Anexele nr. 1–4 fac parte integrantă din prezentul ordin.

Anexele nr. 1–4 se publică în Monitorul Oficial al României. Partea I, nr. 267 bis, care se poate achiziţiona de la Centrul pentru relaţii cu publicul al Regiei Autonome „Monitorul Oficial“, Bucureşti, şos. Panduri nr. 1.

La data intrării în vigoare a prezentului ordin, Ordinul ministrului transporturilor şi infrastructurii nr. 1.019/2009 pentru aprobarea Metodologiei privind atestarea instructorilor de pregătire practică şi a profesorilor de legislaţie rutieră, a Normelor privind autorizarea şcolilor de conducători auto, a Metodologiei privind autorizarea instructorilor de pregătire practică, a Programei de şcolarizare şi a Metodologiei de organizare şi desfăşurare a cursurilor de pregătire teoretică şi practică în vederea obţinerii permisului de conducere, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 684 şi 684 bis din 12 octombrie 2009, se abrogă.