În Monitorul Oficial nr. 256 din 8 mai 2013 a fost publicata O.U.G. nr. 38/2013 privind finanţarea Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor.

În cadrul actului normativ se arată:


Timp de 10 zile puteti evalua GRATUIT continutul Bibliotecii Legislative Legalis 2.0. Legislatie consolidata, Jurisprudenta romaneasca si europeana, Doctrina, Reviste online, Bibliografie


Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor, organ de specialitate al administraţiei publice centrale, în subordinea Guvernului, finanţată de la bugetul de stat;“.

2. La articolul 6, alineatul (3) va avea următorul cuprins:

3) Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor este condusă de un preşedinte, cu rang de secretar de stat, ajutat de unul sau mai mulţi vicepreşedinţi, cu rang de subsecretar de stat, numiţi prin decizie a primului-ministru.

Alineatele (2) şi (3) ale articolului 23 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 96/2012 privind stabilirea unor măsuri de reorganizare în cadrul administraţiei publice centrale şi pentru modificarea unor acte normative, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 884 din 22 decembrie 2012, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 71/2013, se modifică şi vor avea următorul cuprins:

(2) Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor este finanţată de la bugetul de stat, prin bugetul Secretariatului General al Guvernului.

(3) Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor este condusă de un preşedinte, cu rang de secretar de stat, ajutat de unul sau mai mulţi vicepreşedinţi, cu rang de subsecretar de stat, numiţi şi eliberaţi din funcţie prin decizie a prim-ministrului.

 „(2) Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor este finanţată de la bugetul de stat.

(3) Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor este condusă de un preşedinte, cu rang de secretar de stat, ajutat de unul sau mai mulţi vicepreşedinţi, cu rang de subsecretar de stat, numiţi şi eliberaţi din funcţie prin decizie a prim-ministrului; preşedintele are calitatea de ordonator principal de credite.“