In M. Of. 103/2013 a fost publicata HG 48/2013 pentru modificarea HG 432/2010 privind initierea si dezvoltarea schemelor de investitii verzi.

Va prezentam in continuare, asa cum poate fi vizualizat in Biblioteca online pentru informare juridica si economica, formele conoslidate/actualizate ale articolelor care au suferit modificari:

HG 432/2010 ….. Art. 3

(1) Schemele de investiţii verzi cuprind două etape:

a) comercializarea surplusului de AAU-uri, în baza contractului de stat pentru comercializarea surplusului de AAU-uri;

b) finanţarea de investiţii verzi, finanţarea timpurie, campanii de informare şi conştientizare, precum şi studii de cercetare în domeniul schimbărilor climatice.

(2) Comercializarea surplusului de AAU-uri se face de către Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri în colaborare cu Ministerul Mediului şi Pădurilor, Ministerul Finanţelor Publice, Ministerul Afacerilor Externe şi alte autorităţi ale administraţiei publice centrale, după caz.

(2) Comercializarea surplusului de AAU-uri se face de către Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice în colaborare cu Ministerul Finanţelor Publice, Ministerul Afacerilor Externe şi alte autorităţi ale administraţiei publice centrale, după caz.

(3) Entităţile prevăzute la alin. (2) acţionează în calitate de autorităţi publice potrivit prevederilor art. 127 alin. (4) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 927 din 23 decembrie 2003, cu modificările şi completările ulterioare, nefiind considerate persoane impozabile pentru comercializarea surplusului de AAU-uri în condiţiile prevăzute de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 29/2010.

modificat de
Hotărâre nr. 48/2013 – privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice şi pentru modificarea unor acte normative în domeniul mediului şi schimbărilor climatice din 19 februarie 2013, M. Of. 103/2013;

HG 432/2010 …. Art. 6

(1) Pentru aprobarea negocierii unui contract de stat pentru comercializarea surplusului de AAU-uri, Ministerul Economiei, Comeţului şi Mediului de Afaceri împreună cu Ministerul Mediului şi Pădurilor iniţiază un memorandum, care este avizat de Ministerul Finanţelor Publice, Ministerul Afacerilor Externe şi alte autorităţi ale administraţiei publice, după caz, şi care este înaintat spre aprobare Guvernului.

(1) Pentru aprobarea negocierii unui contract de stat pentru comercializarea surplusului de AAU-uri, Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice iniţiază un memorandum, care este avizat de Ministerul Finanţelor Publice, Ministerul Afacerilor Externe şi alte autorităţi ale administraţiei publice, după caz, şi care este înaintat spre aprobare Guvernului.

(2) Memorandumul pentru aprobarea negocierii unui contract de stat pentru comercializarea surplusului de AAU-uri conţine referiri la elementele concrete de mandat ale părţii române şi propuneri privind componenţa delegaţiei de negociatori.

(3) Memorandumul pentru aprobarea negocierii unui contract de stat pentru comercializarea surplusului de AAU-uri are întotdeauna anexată propunerea de text de la care se va porni în negociere, atât în limba română, cât şi în limba străină în care se încheie contractul.

(4) Propunerea de text a părţii române se redactează cu respectarea prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 29/2010 şi a prevederilor prezentei hotărâri.

modificat de
Hotărâre nr. 48/2013 – privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice şi pentru modificarea unor acte normative în domeniul mediului şi schimbărilor climatice din 19 februarie 2013, M. Of. 103/2013;


Timp de 10 zile puteti evalua GRATUIT continutul Bibliotecii Legislative Legalis 2.0. Legislatie consolidata, Jurisprudenta romaneasca si europeana, Doctrina, Reviste online, Bibliografie