In cadrul unei conferinte, ministrul Justiei a propus schimbarea competentei teritoriale in materia contraventiilor referitoare la neplata rovinietei, la instanta de domiciliu a contravenientului.

Avand in vedere ca actualul criteriu legal de stabilire a competentei teritoriale de solutionare a plangerilor contraventionale avand ca obiect plata rovinietei, locul constatarii contraventiei, duce la o aglomerare excesiva a unora dintre instante, in a caror circumscriptie se afla camerele de supraveghere a traficului rutier, se propune stabilirea competentei teritoriale de solutionare a plangerilor in functie de domiciliul contravenientului.

Modificarea propusa are ca efect dispersarea acestor cauze la nivel national, operand o echilibrare a incarcaturii instantelor in aceasta materie.

Actul normativ vizat de propunerea de modificare legislativa este Ordonanta Guvernului nr. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare si a tarifului de trecere pe reteaua de drumuri nationale din Romania.

Sursa: infolegal.ro