Asociatia BISMUN, in parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe, Universitatea Bucuresti si Facultatea de Drept, organizează proiectul “Moot Courts 2011- Justice on the international level!”, care se va desfasura in perioada 9-11 decembrie, la Facultatea de Drept si la Curtea de Apel Bucuresti, cu scopul de a pune în aplicare cunostintele de drept international, drept comunitar si de drepturile omului ale participantilor.

“Moot Courts 2011” este o simulare de proceduri juridice in fata a trei instante de mare importanta: Curtea Internatională de Justitie, Curtea Europeana a Drepturilor Omului şi Curtea de Justitie. Proiectul este destinat atat studentilor din cadrul facultatilor de drept, cat si celor care au urmat un curs de drept international public. Pe durata a trei zile, aproximativ de 50 de studenti romani vor participa la această serie de simulari.

Participantii vor avea calitatea de reprezentanti ai statelor (avocati) sau de judecatori, iar în cadrul fiecarei instante simulate acestia vor trebui sa pledeze sau sa judece in functie de rolul detinut. Studentii vor beneficia de o pregatire anterioara in vederea judecarii spetelor din cadrul instantelor simulate. De asemenea, Asociatia BISMUN va sustine un training ce vizeaza modul de pledare si formalitatile ce trebuie indeplinite in fata fiecarei instante.

Evenimentul se anunţa a fi cea mai importantă simulare de institutii in domeniul dreptului international din Romania in 2011, in special prin prisma succesului pe care l-a avut simularea Curtii Internationale de Justitie in cadrul proiectului Model International Court of Justice 2010, derulat de catre Asociatia BISMUN in anul precedent.

Asociatia BISMUN este o organizatie neguvernamentala cu sediul central la Bucuresti al carei obiectiv principal este promovarea valorilor ONU in randul societatii romanesti si a tinerilor romani. Pentru a-si atinge scopurile, organizatia realizeaza seminarii, conferinte, workshop-uri, stagii de practica, activitatea centrala axandu-se asupra organizarii