Regulamentul 27/2011 publicat in M. Of. 842/2011 modifica Art. 18 din Regulamentul 24/2011 privind creditele destinate persoanelor fizice.

Va prezentam forma consolidata a articolului care a suferit modificari, asa cum poate fi acesta vizualizat in Biblioteca pentru informare juridica si economica Legalis 2.0:


 Timp de 14 zile puteti testa GRATUIT tot continutul Bibliotecii Legislative Legalis 2.0. Legislatie consolidata, Jurisprudenta romaneasca si europeana, Doctrina, Reviste online, Bibliografie


Regulament 24/2011 ….. Art. 18

(1) Împrumutătorii care dispun de reglementări proprii validate de Banca Naţională a României în baza Regulamentului Băncii Naţionale a României nr. 3/2007 privind limitarea riscului de credit la creditele destinate persoanelor fizice, cu modificările şi completările ulterioare, transmit modificările realizate pentru ducerea la îndeplinire a dispoziţiilor prezentului regulament, aprobate de organele competente, în termen de cel mult 90 de zile de la data publicării acestuia în Monitorul Oficial al României, Partea I, în vederea validării, potrivit dispoziţiilor prevăzute la art. 5.

(2) Împrumutătorii care nu dispun de reglementări proprii validate de Banca Naţională a României în baza Regulamentului Băncii Naţionale a României nr. 3/2007, cu modificările şi completările ulterioare, vor întreprinde măsurile necesare pentru ducerea la îndeplinire a obligaţiilor ce le revin potrivit prezentului regulament şi vor transmite Direcţiei supraveghere din cadrul Băncii Naţionale a României, în termen de cel mult 90 de zile de la data publicării prezentului regulament în Monitorul Oficial al României, Partea I, normele de creditare astfel modificate, aprobate de organele competente, spre validare sau, după caz, în scopul conformării la prevederile art. 19.

(2) Împrumutătorii care nu dispun de reglementări proprii validate de Banca Naţională a României în baza Regulamentului Băncii Naţionale a României nr. 3/2007, cu modificările şi completările ulterioare, vor întreprinde măsurile necesare pentru ducerea la îndeplinire a obligaţiilor ce le revin potrivit prezentului regulament şi vor transmite Direcţiei supraveghere din cadrul Băncii Naţionale a României, în termen de cel mult 90 de zile de la data publicării prezentului regulament în Monitorul Oficial al României, Partea I, normele de creditare astfel modificate, aprobate de organele competente, spre validare sau, după caz, în scopul dovedirii conformităţii cu prevederile aplicabile din prezentul regulament.

(3) Până la îndeplinirea condiţiilor prevăzute la art. 5 sau, după caz, a cerinţelor ce se impun potrivit alin. (2), împrumutătorii vor utiliza reglementările proprii aplicabile la data intrării în vigoare a prezentului regulament.

(4) În aplicarea prevederilor alin. (3), în termen de maximum 30 de zile de la intrarea în vigoare a prezentului regulament, sucursalele instituţiilor de credit persoane juridice străine vor utiliza nivelurile maxime ale gradului de îndatorare prevăzute la art. 19.

(4) În termen de maximum 60 de zile de la intrarea în vigoare a prezentului regulament, împrumutătorii care nu dispun de reglementări proprii validate de Banca Naţională a României şi care, potrivit alin. (3), desfăşoară activitatea de creditare pe baza normelor interne vor utiliza nivelurile maxime ale gradului de îndatorare prevăzute la art. 19.

modificat de
Regulament nr. 27/2011 – pentru modificarea art. 18 din Regulamentul Băncii Naţionale a României nr. 24/2011 privind creditele destinate persoanelor fizice din 24 noiembrie 2011, M. Of. 842/2011 ;


Timp de 14 zile puteti testa GRATUIT tot continutul Bibliotecii Legislative Legalis 2.0. Legislatie consolidata, Jurisprudenta romaneasca si europeana, Doctrina, Reviste online, Bibliografie