Agentia Nationala de Integritate s-a autosesizat in privinta ministrului Muncii, Ioan Botis, si urmeaza sa stabileasca daca demnitarul se afla intr-un conflict de interese, avand in vedere ca sotia acestuia este consilier pe proiectul “sansa la demnitate”, finantat de UE si Guvern.

Ministrul Muncii, Ioan Botis, a declarat, luni, ca din punct de vedere juridic nu are nicio legatura cu ONG-ul care a primit fonduri UE si la care consilier de proiect este sotia sa, mentionand ca nu exista conflict de interese, dar daca va fi afectata imaginea PDL, demisioneaza.

“Chiar daca nu este vorba de un conflict de interese, trebuie luata in calcul varianta demisiei, intrucat un astfel de subiect dezbatut in mass-media nu face bine imaginii partidului. Daca este o problema de moralitate si afecteaza partidul, imi dau demisia fara discutii”, a spus Botis.

El a precizat ca asociatia foloseste camera din imobilul in care locuieste el in Bistrita, dar pentru acest lucru nu primeste niciun ban.

Botis a mai spus ca asociatia are un sediu care momentan este ocupat de niste utilaje si de aceea foloseste temporar o incapere din locuinta sa pentru intalniri.

Sursa: Infolegal