Guvernul isi va angaja raspunderea in fata Parlamentului, pentru legea de uniformizare a salariilor din invatamant, in anul 2011, precum si pentru Codul de dialog social.

Luni, de la ora 11,00, Executivul se reuneste in sedinta pentru a se pronunta asupra eventualelor amendamente transmise de parlamentari la cele două proiecte de lege, urmand ca de la ora 16,00 premierul Emil Boc sa se prezinte in fata Camerelor reunite ale Legislativului pentru asumarea raspunderii pe actele normative.

Viitorul Cod de dialog social, elaborat de Ministerul Muncii, va reuni reglementarile privind patronatele, sindicatele, dialogul social, conflictele colective de munca, organizarea si functionarea Consiliului Economic si Social.

Potrivit noilor prevederi, se desfiinteaza contractul colectiv de munca la nivel national si se semneaza contracte colective sectoriale doar la nivel de ramura.

Sursa: Agerpres

Proiectul mai interzice expres negocierea unor drepturi materiale care să excedeze bugetul de venituri şi cheltuieli alocat pentru instituţia respectivă.