Procurori ai Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti au dispus in noaptea de 15/16 martie 2011 retinerea numitilor Varzaru Marin si Balasoiu Teodor sub aspectul savarsirii a 5 infractiuni de luare de mita. Totodata, a fost pusa in miscare actiunea penala fata de cei doi inculpati, care in data de 16.03.2011 au fost prezentati instantei de judecata cu propunere de arestare preventiva.

Magistratii Tribunalului Bucuresti au respins cererea de arestare, hotararea instantei fiind atacata cu recurs de procurori.

Inculpatii sunt cercetati intr-o cauză inregistrata pe rolul Parchetului de pe langă Tribunalul Bucuresti, constituita in urma sesizarii Directiei Generale Anticoruptie cu privire la faptul ca mai multi lucrători ai formatiunii de politie rutiera din cadrul Politiei Bragadiru, pretind si primesc sume de bani pentru a nu lua masuri legale fata de conducătorii auto care comit contraventii la regimul rutier.

Din probatoriul administrat in cauza pana la acest moment al urmaririi penale a reiesit faptul ca inculpatii au pretins si primit in mod repetat, cu titlul de mita, sume de bani cuprinse între 50 si 500 lei.

Sursa: Ministerul Public