Procurorii DIICOT  au dispus retinerea pentru 24 de ore a mai multor persoane, pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, acces fara drept la un sistem informatic, transfer neautorizat de date dintr-un sistem informatic, perturbarea grava, fara drept, a functionarii unui sistem informatic, frauda informatica si santaj.

Inculpatii au urmarint obtinerea unei sume considerabile de bani, prin compromiterea sistemului informatic apatinand unei clinici medicale din municipiul Bucuresti, urmata de amenintarea cu publicarea datelor confidentiale ale pacientilor clinicii.
In acest scop, liderul gruparii a accesat, fara drept, adresele de e-mail utilizate de catre persoane din conducerea clinicii, precum si sistemul informatic al clinicii si a copiat bazele de date ale aplicatiei informatice de gestionare a datelor de stare civila, tratamentelor medicale precum si altor date confidentiale ale pacientilor.
Ulterior, prin intermediul postei electronice, au fost contactati reprezentantii clinicii si li s-a pretins suma de 300.000 euro, sub amenintarea ca, in caz contrar, se vor publica pe internet datele confidentiale ale pacientilor, situatie de natura a perturba grav activitatea clinicii.
In noaptea de 12/13.03.2011, inculpatii au fost depistati in flagrant delict in momentul in care primeau suma de bani pretinsa.

Sursa: DIICOT