Comunicatul MAI, de prelungire a termenului de la 15 ianuarie la 15 iulie privind politele obligatorii, nu a fost insotit de o modificare legislativa; asadar proprietarii pot fi oricand amendati pentru neasigurarea caselor. Amenzile sunt cuprinse intre 100 si 500 de lei.

„MAI a transmis in luna decembrie a anului trecut o informare de presa prin care anunta ca termenul-limita pana la care trebuie incheiata polita obli­g­atorie a fost decalat de la 15 ianuarie la 15 iulie 2011. Acest comunicat nu are valoare juridica, pentru ca nu este sustinut de o modificare legislativa. De asemenea, foarte multi proprietari au inteles, in urma comunicatului MAI, care a aparut in presa, ca nu mai sunt obli­gati sa isi incheie o asigurare obligatorie, insa lucrurile nu stau chiar asa”, a precizat directorul general al Pool-ului de Asigurare Impotriva Dezas­trelor Naturale (PAID), Marius Bulugea.
Acesta a mentionat ca, potrivit informatiilor pe care le detine, prima­riile nu au aplicat, pana in prezent, amenzi proprietarilor care nu si-au asigurat locuintele.

Cititi tot articolul in Financiarul