Pe fondul situatiei din Libia si al ridicarii nivelului alertei de calatorie in aceasta tara, la nivelul Ministerului Afacerilor Externe a fost activata celula de criza care raspunde solicitarilor de asistenta consulara venite din partea cetatenilor romani care se afla in zona, inclusiv din partea membrilor de familie sau a firmelor angajatoare care isi desfasoara activitatea pe teritoriul acestui stat.

In acest sens, in cadrul Departamentului Consular din cadrul MAE functioneaza o linie telefonica proprie (+40.21.319.21.37) la care cetatenii romani afectati de actuala situatie din Libia pot suna în intervalul orar 10.00 – 18.00. De asemenea, Departamentul Consular raspunde solicitarilor de informatii transmise prin Internet, la adresa de mail: drco@mae.ro.

Datele de contact ale Ambasadei Romaniei in Libia, la care cei interesati pot obţine informatii consulare sunt:

Adresa: Ali Bin Talib Street (Ben Ashour Area)
Telefon: (218)(21) 361.52.95; (218)(21) 361.29.12
Fax: (218)(21) 360.75.97
E-mail ambasada: ambaromatrip@hotmail.com; roembtrip@k.ro
E-mail birou comercial: ambaromatripbce@hotmail.com

MAE recomanda cetatenilor romani aflati in Libia, indeosebi persoanele aflate in zona de nord-est (Cirenaica), sa contacteze Ambasada Romaniei la Tripoli, pentru inscrierea in baza de date existenta la misiunea diplomatica. De asemenea, cetatenii romani sunt sfatuiti sa tina cont de faptul ca pe intreg teritoriul Libiei pot exista unele intreruperi ale liniilor de telecomunicatii.

Sursa: MAE