Miza este reducerea evaziunii fiscale de 100 de miliarde de euro anual. Printre propunerile autoritatilor de la Bruxelles se numara o definitie mai larga a persoanei impozabile sau reducerea numarului de exceptii de la plata taxei indirecte.

Uniunea Europeana doreste sa dimi­nueze efectele evaziunii fiscale la ni­velul blocului comunitar, iar in acest sens a lansat spre dezbatere publica un document consultativ referitor la modificarile legislatiei privind Taxa pe Valoarea Adaugata (TVA).

Printre propunerile autoritatilor europene se numara o definitie mai larga a persoanei impozabile (incluzand institutiile guvernamentale), cresterea plafonului de inregistrare ca platitor de TVA, utilizarea unei cote unice de TVA in locul unor cote multiple, reducerea numarului de exceptii de la plata taxei indirecte, eliminarea limitarilor pentru dreptul de deducere a TVA si extinderea bazei impozabile. Potrivit datelor Comi­siei Europene (CE), evaziunea fiscala referitoare la TVA se ridica la 100 de mili­arde de euro anual, la nivel comu­nitar.

Sursa: Financiarul