Pe site-ul Ministerului Muncii a fost publicat, spre dezbatere publica, Proiectul de Hotarare Regulamentului-cadru de stabilire a conditiilor de organizare si a modului de desfasurare a concursului/examenului de ocupare a posturilor vacante sau temporar vacante corespunzatoare functiilor contractuale.

Pana la data de 24.02.2011 pot fi trimise propuneri si sugestii.

In nota de fundamentare schimbarile preconizate sunt descrise in detaliu:

„….Prezentul proiect de hotărâre prevede aprobarea Regulamentului-cadru de stabilire a condiţiilor de organizare şi a modului de desfăşurare a concursului/examenului de ocupare a posturilor vacante sau temporar vacante corespunzătoare funcţiilor contractuale şi a criteriilor de evaluare a performanţelor profesionale individuale în cazul examenului de promovare în grade ori trepte profesionale a personalului contractual din sectorul bugetar plătit din bugetul general consolidat al statului.
Astfel, în cuprinsul Regulamentului se stabilesc:
– condiţiile pentru participarea la concursul pentru ocuparea unui post vacant sau temporar vacant
– organizarea şi desfăşurarea concursului;
– modalitatea de constituire a comisiei de soluţionare a contestaţiilor şi procedura de soluţionare a contestaţiilor;
– cazurile în care se poate suspenda, respectiv amâna concursul pentru ocuparea posturilor vacante sau temporar vacante pentru personalul contractual.
De asemenea, se stabilesc criteriile de evaluare a performanţelor profesionale individuale în cazul examenului de promovare în grade ori trepte profesionale a personalului contractual din cadrul sectorul bugetar plătit din bugetul general consolidat al statului.
Precizăm faptul că vor fi avute în vedere prevederile legale privind reducerea cheltuielilor publice, în măsura în care acestea sunt adoptate şi produc efecte juridice….”

Sursa: Ministerul Muncii