Un alt proiect in dezbatere a fost lansat pe site-ul Ministerului Muncii, ieri, 10.02.2011. Puteti trimite sugestii si propuneri pana la 20.02.2011

In nota de fundamentare este descrisa situatia actuala dar si schimbarile preconizate, ce urmeaza sa le aduca acest viitor act normativ.

Schimbari preconizate:

Casele de pensii sectoriale se înfiinţează în subordinea Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Administraţiei şi Internelor, respectiv Serviciului Român de Informaţii, după caz, ca structuri de specialitate care realizează administrarea sistemului public de pensii pentru persoanele prevăzute la art. 6 alin. (1) pct. I lit. c) şi pct. V din Legea nr. 263/2010, cu respectarea legislaţiei în vigoare privind protecţia informaţiilor clasificate.
Casele de pensii sectoriale se organizează şi funcţionează, astfel:
a) pentru Ministerul Apărării Naţionale la nivel de structură centrală de specialitate în subordinea Direcţiei financiar-contabile;
b) pentru Ministerul Administraţiei şi Internelor şi Serviciul Român de Informaţii la nivel de unităţi în subordine, potrivit dispoziţiilor legale în vigoare privind organizarea şi funcţionarea acestor instituţii publice.
Casele de pensii sectoriale sunt succesoarele de drept ale structurilor organizatorice responsabile cu pensiile din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Administraţiei şi Internelor, respectiv Serviciul Român de Informaţii, structuri care se desfiinţează.
Patrimoniul caselor de pensii sectoriale ale Ministerului Apărării Naţionale şi Serviciului Român de Informaţii se constituie prin preluare pe bază de protocol de predare-primire a elementelor de natura activelor şi datoriilor, încheiat în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei hotărâri, astfel:
a) de la Direcţia financiar-contabilă a Ministerului Apărării Naţionale, pentru Casa de Pensii Sectorială din subordinea acestuia;
b) de la Direcţia Generală Financiară a Serviciului Român de Informaţii pentru Casa de Pensii Sectorială din subordinea acestuia.
Patrimoniul Casei de Pensii Sectoriale a Ministerului Administraţiei şi Internelor se preia din oficiu de la fosta Casă de Pensii a Ministerului Administraţiei şi Internelor.
La data intrării în vigoare a prezentei hotărâri de guvern personalul încadrat în structurile organizatorice responsabile cu pensiile din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Administraţiei şi Internelor, respectiv Serviciul Român de Informaţii se preia de fiecare casă de pensii sectorială din subordinea acestor instituţii publice.

Sursa: Ministerul Muncii