Procurorii din cadrul DNA – Serviciul Teritorial Oradea efectueaza cercetari penale fata de inculpatul SECOSAN NICOLAE SEBASTIAN, comisar sef la A.N.P.C. – Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor Bihor, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de luare de mita, in forma continuata.

In perioada iulie 2010 – ianuarie 2011, inculpatul Secosan Nicolae Sebastian, in calitate de comisar sef la A.N.P.C. – Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor Bihor, a pretins si a primit diferite sume de bani de la reprezentantul legal al unei intreprinderi familiale din Oradea (comercializare de produse etnobotanice), denuntator in cauza. Sumele au fost primite cu titlu de mita pentru a nu-i aplica denuntatorului sanctiuni contraventionale severe ori alte masuri legale cu prilejul efectuarii unor actiuni de control pe linia protectiei consumatorilor.

La data de 9 februarie 2011, Secosan Nicolae Sebastian a fost prins in flagrant delict imediat dupa ce a primit de la denuntator suma de 300 de euro in scopul mentionat mai sus.

Sursa: DNA