Curtea de Apel Bucuresti a decis, ieri seara, arestarea preventiva, pentru 29 de zile, a 29 de politisti de frontiera si vamesi de la Punctul de Trecere a Frontierei Naidas, printre care si seful PTF Nadias, Valentin-Ionica Baragan.

Intr-un raport intocmit de unul dintre investigatori se arata ca traficantii de tigari invatasera sa se fereasca de camerele de luat vederi din perimetrul PTF Naidas. In unele cazuri, traficantul oprea masina in punctul vamal, ridica portbagajul si lasa banii la vedere, vamesul se prefacea ca efectueaza controlul si lua banii, insa avea grija sa ii tina in palma, pana ii baga in buzunar, pentru a evita camerele de supraveghere. Au fost si cazuri in care traficantii lasau banii sub scaunul din dreapta fata a masinii in care erau tigarile de contrabanda, de unde erau luati de vames.
Procurorii DNA susţin ca vamesii si politistii numeau mita „omenie”, ceea ce arata ca primirea banilor nu mai era perceputa ca o incalcare a legii, ci era considerata o recompensa cuvenita pentru „ingaduinta si generozitatea” manifestate fata de traficantii de tigari.

Sursa: Agerpres