Procurorii DIICOT – Structura Centrala au procedat la identificarea a 15 arme dintre cele sustrase de catre membrii grupului infractional organizat, respectiv 5 mitraliere AKM si 10 pistoale. Armele se aflau la locuinta bunicilor inculpatului Eugen Preda, din comuna Salciile, jud. Ialomita.

Reamintim faptul ca, in luna ianuarie 2009, pe timp de noapte, inculpatul Preda Eugen, impreuna cu inculpatii Iordan Nicolae-Alexandru, Costea Marius Zis ,, Taru” , Tabarca Doru Zis „Margica”, Chirita Sandu George si Scarlat Marian Zis „Macinic” au patruns prin efractie in depozitul militar al unitatii militare de pe raza comunei Ciorogarla, judetul Ilfov (UM 01916 Ciorogarla), si au sustras 62 de arme de foc letale.

Procurorii D.I.I.C.O.T. au dispus trimiterea in judecata a 18 inculpati, pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, furt calificat cu consecinte deosebit de grave, nerespectarea regimului armelor si munitiilor, trafic ilicit international de droguri de mare risc, trafic ilicit de droguri de mare risc, precum si pentru alte fapte.

Cauza a fost instrumentata impreuna cu ofiteri de politie din cadrul Directiei de Combatere a Criminalitatii Organizate.

Sprijinul informativ al actiunii a fost asigurat de catre Serviciul Roman de Informatii, Directia Generala de Informatii a Armatei si Directia de Prevenire a Criminalitatii in Mediul Penitenciar.

Sursa: DIICOT