Politistii de investigare a fraudelor din cadrul I.P.J. Bihor au propus trimiterea in judecata a doua persoane suspectate ca au achizitionat marfuri folosind instrumente de plata ce au fost refuzate din cauza lipsei totale de disponibil in cont si a interdictiei bancare.

Marti, 8 februarie a.c., politistii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Bihor au finalizat cercetarile fata de P.M.A., de 27 de ani, din comuna bihoreana Popesti, cercetat sub aspectul comiterii infractiunilor de inselaciune cu consecinte deosebit de grave in forma continuata si complicitate la inselaciune si impotriva oradeanului F.C.F., de 28 de ani, cercetat sub aspectul savarsirii infractiunii de inselaciune.

P.M.A. este suspectat ca, in luna 2009, in calitate de administrator al unei societati comerciale cu sediul in Voievozi, a achizitionat diferite bunuri (materiale de constructii) de la sapte societati din Bucuresti, Oradea, Deva, Turda si Salonta, pentru plata carora a emis in valoare totala de 219.204,45 lei, care au fost refuzate la plata din cauza lipsei totale de disponibil in cont si a interdictiei bancare.

Totodata, F.C.F. este acuzat ca, in aceeasi perioada, s-a prezentat in mod mincinos ca fiind reprezentantul legal al firmei administrate de P.M.A. si a achizitionat, astfel, de la doua societati din Arad si Brasov marfa, pentru plata careia a emis bilete la ordin care au fost refuzate din cauza lipsei totale de disponibil in cont, instrumente de plata in cauza fiindu-i puse la dispozitie de P.M.A..

Politistii Seviciului de Investigare a Fraudelor au finalizat cercetarile in cauza si au inaintat dosarul Parchetului de pe langa Judecatoria Oradea cu propunere de trimitere in judecata a suspectilor.

Sursa: