Participarea ministrului Teodor Baconschi la Conferinta pentru politici de securitate de la Munchen.

Ministrul Afacerilor Externe Teodor Baconschi a participat, in perioada 4-6 februarie 2011, la lucrarile celei de-a 47-a editii a Conferintei pentru politici de securitate, desfasurate la Munchen.

Reuniunea s-a incheiat astazi cu dezbateri in cadrul sectiunilor „Provocari la adresa securitatii globale si regionale” si „NATO si Afganistan: O abordare regionala?”. Prima sesiune a fost deschisa de seful diplomatiei germane, Guido Westerwelle; au mai luat cuvantul presedintele Republicii Islamice Afganistan, Hamid Karzai, presedintele Georgiei, Mihail Saakashvili, ministrul Afacerilor Externe si Europene francez, Michèle Alliot-Marie si ministrul de Externe polonez, Radoslaw Sikorski.

Ministrul roman a subliniat, totodata, ca, valorile democratice care stau la baza NATO si a Uniunii Europene reprezinta un argument, dar si o condiţie, pentru proiectarea si dezvoltarea unor raporturi de colaborare, construite pe incredere mutuala, cu state si organizatii interesate din spatiul euro-atlantic, dar si dincolo de acesta.

Sursa: MAE